Parsování byte array – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Parsování byte array – C / C++ – Fórum – Programujte.comParsování byte array – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

TomyB
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
8. 1. 2019   #1
-
0
-

Parsuji byte array, z pozice 0x22c potřebuji přečít 2 bajty [BA 03]. a převést na 954 Ale vrací mi to záporné číslo. (očekávám v DEC 186 a 3, ale dostanu -70 a 3). Čím by to mohlo být?

void ReadData(DWORD offset, const void* cvData, char* outStr) {
	
	const unsigned char * const bytes = static_cast<const unsigned char *>(cvData);
	
	memcpy(outStr, &bytes[offset], sizeof(outStr) - 1);
}


int GetFreq() {

	const void * cvData;
	if (GetSharedMemory(_T("SharedMemory"), 0x23E8, cvData))
	{
		char tmpData[2];
		ReadData(0x22c, cvData, tmpData);

		int b1 = tmpData[0];
		int b2 = tmpData[1];


		// ???
		return 1;

	} else {
		return 0;
	}
}

Připojen obrázek.

Díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.168.–
TomyB
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
8. 1. 2019   #2
-
0
-

řešení je

int a = int((unsigned char)(tmpData[1]) << 8 |
            (unsigned char)(tmpData[0]));

výsledek (a = 954)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
930 příspěvků
9. 1. 2019   #3
-
0
-

sizeof(outStr) je velikost ukazatele, ne toho na co ukazuje. Ta funkce je šílená.
tmpData nemusíš přetypovávat, pokud to rovnou deklaruješ jako unsigned char (nebo typ určený pro oktet/byte místo šaškování s chary).

Jinak jo, spojíš to bitovými operátory :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Mp3 to byte array — založil kajikw

Unsigned byte — založil dan

Void* na byte[] v C# — založil Radek Chalupa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý