Upload souboru na FTP - accept timeout ?! – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upload souboru na FTP - accept timeout ?! – Java – Fórum – Programujte.comUpload souboru na FTP - accept timeout ?! – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
ingiraxo+15
Grafoman
18. 1. 2019   #1
-
0
-

Ahoj, můžete mi prosím poradit, co dělám špatně, proč to nejde a jak to opravit?

Udělal jsem si jednoduchou aplikaci FTP klienta a snažím se uploadnout soubor na veřejný ftp server. Mám použitou pouze apache-net knihovnu (asi není důležitý).

Zkoušel jsem 2 případy:

a) Pokud to zkusím z mého PC, tak všechno bez problému projde, připojím se na FTP a soubor se nahraje a odhlášení taky proběhne. Pohoda.. takže za mě, to funguje

b) Pokud to pošlu kamarádovi z jiné země, tak dle logu na FTP serveru se úspěšně přihlásil, ale ve chvíli, kdy se měl zahájit upload, to padá na timeout viz...

Caused by: java.net.SocketTimeoutException: Accept timed out
	at java.base/java.net.PlainSocketImpl.socketAccept(Native Method)
	at java.base/java.net.AbstractPlainSocketImpl.accept(AbstractPlainSocketImpl.java:458)
	at java.base/java.net.ServerSocket.implAccept(ServerSocket.java:551)
	at java.base/java.net.ServerSocket.accept(ServerSocket.java:519)
	at org.apache.commons.net.ftp.FTPClient._openDataConnection_(FTPClient.java:858)
	at org.apache.commons.net.ftp.FTPClient._storeFile(FTPClient.java:653)
	at org.apache.commons.net.ftp.FTPClient.__storeFile(FTPClient.java:639)
	at org.apache.commons.net.ftp.FTPClient.storeFile(FTPClient.java:2030)

Je to divný... chová se to, jako kdyby se nemohl na serveru připojit, ale přihlášení proběhlo úspěšně...

Ještě přiložím log z FTP serveru

(not logged in) (NEJAKA_IP)> Connected on port 21, sending welcome message...
(not logged in) (NEJAKA_IP)> USER demo
(not logged in) (NEJAKA_IP)> 331 Password required for demo
(not logged in) (NEJAKA_IP)> PASS demo
demo (NEJAKA_IP)> 230 Logged on
demo (NEJAKA_IP)> TYPE I
demo (NEJAKA_IP)> 200 Type set to I
demo (NEJAKA_IP)> MODE S
demo (NEJAKA_IP)> 200 MODE set to S.
demo (NEJAKA_IP)> PORT 172,17,0,3,172,153
demo (NEJAKA_IP)> 200 Port command successful
demo (NEJAKA_IP)> STOR soubor.zip
demo (NEJAKA_IP)> 150 Opening data channel for file upload to server of "/soubor.zip"
demo (NEJAKA_IP)> disconnected.

Budu rád za každou radu.. Díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Řešení
ingiraxo+15
Grafoman
18. 1. 2019   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tak jsem si to vyřešil sám :) Zapomněl jsem, že v jeho případe bude potřeba přejít do pasivního režimu se kterým to už funguje, takže zamykám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý