System() a proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

System() a proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comSystem() a proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hajas0
Duch
27. 1. 2019   #1
-
0
-

Zdravím, zkouším udělat program který bude kopírovat soubor, ale v předposledním řádku by jsem potřeboval pomoct aby se tam vracela proměnná.


#include <iostream>
using namespace std; 
#include <windows.h>
#include <Lmcons.h>
#include <stdio.h>
#include <tchar.h>
#include <stdio.h> 
#ifdef WINDOWS
#include <direct.h>
#define GetCurrentDir _getcwd
#else
#include <unistd.h>
#define GetCurrentDir getcwd
#endif
#include<iostream>
std::string GetCurrentWorkingDir( void ) 
{
  char buff[FILENAME_MAX];
  GetCurrentDir( buff, FILENAME_MAX );
  std::string current_working_dir(buff);
  return current_working_dir;
}
int main()
{
TCHAR name [ UNLEN + 1 ];
DWORD size = UNLEN + 1;
GetUserName((TCHAR*)name, &size );
system ("start GetCurrentWorkingDir()/KKK.txt");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.77.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
27. 1. 2019   #2
-
0
-

   

string cmd = "start " + GetCurrentWorkingDir() + "/KKK.txt";
system(cmd.c_str());
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kubas
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 1. 2019   #3
-
0
-

#1 Hajas
Jen poznámka nebylo by lepší používat ifstream & ofstream pro čtení a zapisování souboru místo system() ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.64.2.–
Hajas0
Duch
27. 1. 2019   #4
-
0
-

#3 Kubas
A to by se použilo jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.77.–
Kubas
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 1. 2019   #5
-
0
-

#4 Hajas
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/files/

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.64.2.–
Hajas
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 1. 2019   #6
-
0
-

Dobře, a ještě jsem se chtěl zeptat jak můžu použít úvozovky a obrácené lomítko v úvozovkách, například std::cout << " " \ ";.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.77.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
28. 1. 2019   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý