Separace názvu souboru z url pomocí JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Separace názvu souboru z url pomocí JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSeparace názvu souboru z url pomocí JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Pavel Rejha
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 1. 2019   #1
-
0
-

Zdravím,
potřeboval bych (polopaticky) poradit, jak udělat JS, který by dokázal opsat název souboru z url adresy bez přípony a pak ho vypsat.

<script type="text/javascript">
document.write(document.location);
</script>

Toto opíše celou adresu, ale já bych potřeboval jen název... Musím někam zakomponovat toto, ale nevím kam.

.pathname.split("/")

Můžete mi prosím někdo poradit? Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.58.–
weroro0
Návštěvník
28. 1. 2019   #2
-
0
-

#1 Pavel Rejha
Ahoj, ako vyzerá tá URL, z ktorej chceš ten názov parsovať?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.98.7.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 1. 2019   #3
-
0
-

google = js location
Toto umi treba FF vytahnout s location bez toho, aby bylo nutne ho parsovat
https://developer.mozilla.org/…API/Location

Treba s pathname se da vytahnout vse za poslednim lomitkem
arr = location.pathname.split('/')
alert( arr[arr.length-1] )

Bohuzel, to, co chces, zavisi na tom, jake konkretni moznosti muzou u tebe vzniknout. Podle toho se da navrhnout reg. vyraz, jak se pokusil naznacit weroro.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý