Periodické čtení z loratechserveru pomocí SQL serveru za užití Python – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Periodické čtení z loratechserveru pomocí SQL serveru za užití Python – MS SQL – Fórum – Programujte.comPeriodické čtení z loratechserveru pomocí SQL serveru za užití Python – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Josef
~ Anonymní uživatel
39 příspěvků
12. 2. 2019   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak vyřešit můj problém. V mém projektu mám několik aplikací. Aplikaci na platformě applu, webovou aplikaci, Loratech server a SQL server. Mým úkolem je v apple aplikaci zadat příkaz pro vytvoření nějakého "okna," nebo "view"(to právě nevím) v SQL serveru, který se pak připojí na loratech server a bude z něj periodicky číst nová příchozí data, například každé 2 minuty. Ty se pak z tohoto SQL serveru mají odesílat do webové aplikace, kde budou znázorněny, vypsány.

Zkusil jsem: Bohužel co se týše SQL problematiky jsem naprostý amatér a zatím jsem našel jen něco jako "indexed views" ale netuším, jestli je tohle ta správná cesta.

Chci docílit: Problém je i v tom, že těchto "oken" budu potřebovat spoustu, respektive při každém příkazu z apple aplikace potřebuji vytvoření nového "okna."

Takže má otázka je, existuje nějaká takováhle funkce, která by dokázala periodicky zasílat příkazy pro čtení z jiného serveru, kde ty příkazy a spojení s databází jsou psané v jazyce python?

Budu rád i za jakýkoliv odkaz, kde bych si dočetl více.

Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a07:8d84:800:325f:f964:1d75:5f85:6d11...–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
12. 2. 2019   #2
-
0
-

View v SQL je uložená definice Selectu, která se tváří jako tabulka.

Podle mě máš napsat program pro sběr dat z Loratechu a sypat je do SQL serveru. Ke komunikaci s Loratechem asi bude nějaká dokumentace. Pro spojení s SQL Serverem můžeš použít pyodbc a samotné SQL se můžeš naučit kdekoliv

Ta aplovka a webovka pak asi čte data z toho SQL serveru. Těžko hádat detaily. Zřejmé je jen to, že bys to asi ani neměl zkoušet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 2. 2019   #3
-
0
-

Uplne nechapu problem a jake mas k tomu znalosti. A me jsou spise zbezne.

Komunikace s sqlserverem (v pythonu asi pyodbc, viz gna):
- connect (server, login, psw)
- query, query, query...
- disconnect
Query je sql prikaz typu "SELECT sloupce FROM tabulka WHERE podminka ORDER BY sloupec". Server ti pak posle kopii radku, ktere odpovidaji pozadavku. Tvuj sql komunikacni program ti tento retezec znaku umi preformatovat pres Fetch funkce do radku a sloupcu.

Komunikace s Loratech server? To mi neni jasne. Jestli je tim myslis server s sql, znacky typu loratech nebo co. Ale jestli je to nejaky jiny server, tak se take pripojis, posles dotaz, co bys rad, odpojis.

SQL view, viz gna
Vysledkem sql dotazu je tabulka (v sql formatu). Pokud s tabulkou pracujes casto, vytvoris si na serveru k tabulce view.
Treba 100x chces SELECT a data v tabulce se nemeni. Tak normalne by sql server pokazde vybiral z tabulky podle podminek. Ale v pripade view si drzi vysledek v pameti a odesila uzivateli data ihned.
Nebo potrebujes z nekolika tabulek podle podminek vytahovat data. Muzes je pomoci SELECT spojit do jedne velke, ulozit do VIEW a pak tuto tabulku jeste dal filtrovat.
Proste je to ulozeni vysledku SQL dotazu do pameti.

A zpracovani kazde 2 min. Nevim, no. To je v podstate chat aplikace. U webu je treba vyhodnejsi provadet kesovani. Vygenerovat vysledky kod do souboru. Dokud nenastane UPDATE (zmena v tabulce), tak uzivateli poslat uz hotovy soubor. Coz zrovna u chatu moc nejde, tak se to samozrejme posila online.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

SQL script na serveru — založil Kamil Skála

Ziskani dat z MS SQL SERVERU — založil machis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý