Využití frameworku? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Využití frameworku? – PHP – Fórum – Programujte.comVyužití frameworku? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tazatel
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
21. 10. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,
jsem student vysoké školy a mým koničkem je tvorba web. stránek. Prečetl jsem si pár článků o frameworcích a chtěl bych se zeptat, kdy framework využít. Co jsem se dočetl, tak použití frameworku je pomalejší než čisté php. Proto mě zajímá při jaké rozsáhlosti stránek se vyplatí použít framework. Je asi jasne, že když budu vypisovat třeba pár dat z databáze, že fram. není potřeba, že?
Jde mně o to, že jako student nebudu firmám dělat rozsáhlé eshopy atd., budu dělat menši stránky malým živnostníkům atd. Mou otázkou tedy je, že v těchto případech neni fram. nutností?
Děkuji za odpovědi

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
21. 10. 2011   #2
-
0
-

I u malých stránek malých živnostníků je repetetivnost kódu vysoká, rozhodně bych nad nějakým frameworkem zauvažoval, v tvém případě nejlépe nette.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
21. 10. 2011   #3
-
0
-

#1 tazatel
Ona rychlost je dost sporná. Jinak řečeno - raději framework, než zbastlený vlastní skript, původně rychlý, ale postupným nabalováním stále pomalejší a zmatenější. Nehledě na to, že u malých projektů / stránek na nějakých milisekundách, který si ten framework vezme navíc, moc nesejde. A jako bonus dostaneš možnost kešování. 

Takže nutnost to určitě není, ale přináší to jenom výhody. Jakmile se s ním naučíš pracovat, zjistíš, že nemusíš dělat spoustu nudné otročiny. Díky pevné struktuře se v tom vyznáš i po roce a hlavně vyznají se v tom i ti, kteří přijdou po tobě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
Peppy0
Stálý člen
21. 10. 2011   #4
-
0
-

#1 tazatel
Kedy? Vždy. Či ide o start-up, portfólio, portál, nejaký interface, vždy, keď ide o niečo čo i len trochu zložitejšie vždy používam framework (prečo to budem hardcore písať?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.143.–
Qt, QML, C++
tazatel
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
21. 10. 2011   #5
-
0
-

Dobrý podvečer,

tak ještě vybrat ten správný, přečetl jsem několik článku a rozhoduju se teď mezi zendem a cakePHP.

Děkuji všem za názory

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
Peppy0
Stálý člen
21. 10. 2011   #6
-
0
-

A aj tak vám poradím Nette framework :D...(David Grudl by sa mi mal poďakovať, že mu verbujem ľudí a robím pseudoreklamu :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.143.–
Qt, QML, C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Podobná vlákna

Pole v Zend frameworku — založil micro.21

Ako na JSP bez Frameworku — založil vlado0991

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý