Vypočet faktorialu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypočet faktorialu – PHP – Fórum – Programujte.comVypočet faktorialu – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

robbie
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
21. 2. 2019   #1
-
0
-

Ahoj, mám tento kod:       a není mi moc jasné proč dali  $vysledek = 1  je to kvůli poslednímu číslu ve výpočtu faktoriálu ...4 x 3 x 2 x 11čka je zastoupena v proměnné $vysledek = 1; ? Děkuji

<?php
function faktorial($cislo) {
 if ($cislo < 0) return 0; // chyba
 $vysledek = 1;
 for ($i = 2; $i <= $cislo ; $i++) {
 $vysledek = $vysledek * $i;
}
return $vysledek;
}
echo faktorial(5);
?>
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Kit+14
Guru
21. 2. 2019   #2
-
0
-

#1 robbie
Ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3483 příspěvků
22. 2. 2019   #3
-
0
-

??? Odpoved je celkem jasna z toho, jak to ten kod pocita, ne?

if ($cislo < 0) return 0;
-- factorial z 0 a zapornych cisel se neda pocitat, jasnacka

$vysledek = $vysledek * $i;
-- vezmi to, co je v $vysledek  a vynasob $i;
 for ($i = 2; $i <= $cislo ; $i++)
-- $vysledek je na zacatku kolik? undefined. undefined * cokoliv je undefined. Takze tam musi byt nejake cislo.
-- 1 * cokoliv = cokoliv, obvykle (kdyz se nejedna o nekonecno)
-- takze pro nasobeni je 1, jako pocatecni hodnota, idealni kandidat, ze?

Mozna by bylo lepsi si vycistit venku hlavu nejakym fotbalkem, treba :)

Jinak, v tom kodu jsi mohl pouzit tvar
$vysledek *= $i;

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Kit+14
Guru
22. 2. 2019   #4
-
0
-

#3 peter
0! == 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Vypocet pi — založil Nemo_001

Výpočet na GK — založil Midnight

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý