Třídy – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Třídy – Python – Fórum – Programujte.comTřídy – Python – Fórum – Programujte.com

 

Ondra290
Duch
1. 3. 2019   #1
-
0
-

čau chlapi,

peru se s třídami v Pythonu a nějak nechápu, proč mi nejde vytisknout apply.raise.

Může mi, prosím, někdo poradit?

class Person:
    def __init__(self, name, age):
        self.name = name
        self.age = age

    def apply_raise(self):
        self.age = int(self.age * 2)
        
p1 = Person('John', 36)

print(p1.name)
print(p1.age)
print(Person.apply_raise)
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.175.177.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
1. 3. 2019   #2
-
0
-

Nejde... Určitě to něco vypíše, ale ty nejspíš chceš něco jiného. Co chceš, aby to dělalo?

Jestli chceš tu metodu spustit, tak za ní musíš dát závorky. A pokud ji chceš volat takhle "staticky", tak musíš dodat parametr self. Větší smysl by ale mělo volat ji přes ten objekt, který se tak automaticky předá jako první parametr.

A nakonec ta metoda nic nevrací, tak moc nemá smysl ji dávat do printu.

Person.apply_raise(p1)  # jde to, ale je to fujky
print(p1.age)
p1.apply_raise()        # radeji takhle
print(p1.age)
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Tridy — založil Gadael

Tridy — založil Omfg

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý