Skladový systém - MySQL – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skladový systém - MySQL – MySQL – Fórum – Programujte.comSkladový systém - MySQL – MySQL – Fórum – Programujte.com

Wasp0
Newbie
22. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahoj všem,

pokud by se zde našel někdo ochotný a prokonzultoval semnou téma Skladového systému, byl bych velice vděčný. Dostal jsem toto zadání ve škole jako semestrální práci a zjistil jsem, že jsem v koncích.

Chtěl jsem tedy navrhnout databázi náhradních dílů na automobily.
Má základní a momentální představa je taková, že vytvořím tabulku zákazníků, dodavatelů a skladu. Co dál? jak vyřešit například příjemky a výdejky do/ze skladu?

Mohl by mi někdo poradit? Co vše by měl systém obsahovat? na co určitě nezapomenout?

Předem děkuji za pomoc.

Wasp

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.216.–
začátečník v oblasti programování, prosím o trpělivost =)
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Co by měl systém obsahovat, si musíš určit ty, protože pokud to myslíš univerzálně, tak ti na vytvoření návrhu jeden semestr stačit nebude :).

Nedělal bych to o moc složitější než si psal (pokud tedy nemusíš). Je X dodavatelů, kteří dodávají celkem Y položek, které vede tvůj sklad. Jednu položku může dodávat více dodavatelů, jeden dodavatel dodává více položek. Pokud chceš evidovat i dodávky do skladu, tak to bude jen o tabulku složitější. Se zákazníky je to podobné, a to i včetně výdejek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Wasp0
Newbie
24. 10. 2011   #3
-
0
-

Děkuji za odpověď, moc mi to pomohlo. Je mi jasné, že když budu vytvářet univerzální řešení, tak to bude hromada práce a času a ten já bohužel moc nemám. 
chci tedy udělat co nejjednoduší skladový systém co půjde, ale byl jsem upozorněn na vydejky a příjemky, jinak bych to tu ani neřešil. 

Pokud tedy budu evidovat pohyb na skladě, rozumím tomu správně že mezi tabulku skladu a tabulku dodavatelů popřípadě zakazníků vložím další tabulku?

Děkuji moc za pomoc. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.31.11.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 10. 2011   #4
-
0
-

Vazba M:N mezi 2 tabulkami se převádí na 3 tabulky s vazbou 1:M a 1:N, ale toho bude všude na netu mraky. Spíš si ujasni jaká všechna data chceš ukládat, hledej mezi nimi vazby, ty si hoď na papír (papír - nejlepší přítel návrháře :)). Něco jsem nastínil v prvním příspěvku, ale jinak je to pořád to samé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Wasp0
Newbie
24. 10. 2011   #5
-
0
-

ano to vím, že se vazba M:N řeší rozdělením na 1:M a 1:N, jen mi nebylo jasne, jestli máš na mysli právě tuto vazební tabulku. 

Ještě jednou děkuji za pomoc a ochotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.31.11.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý