Dobrý den. Co znamenají tyto pojmy: Integritní omezení, Doménová omezení, Referenční integritní omezení?
Fórum › MySQL
Omezení v databázích
#1 Jan
Odpovědi na tyto otázky bys neměl hledat na fóru, ale v učebnici. Klidně ti na ně odpovím, ale stejně si mé tvrzení musíš ověřit ještě jinde.
- Integritní omezení jsou tvrzení vymezující korektnost databáze
- Doménové omezení zajišťuje dodržování typů jednotlivých sloupců tabulky
- Referenční integritní omezení definuje vazby mezi tabulkami, viz např. cizí klíče
Velice snadno si tyto definice můžeš vygůglit, není to obtížné hledání. Účelem těchto omezení je, aby se do databáze nedostaly nesmysly a naopak při smazání záznamu byly odstraněny i závislé údaje v jiných tabulkách. V poslední době se na tohle docela kašle a horlivci to řeší oklikou v aplikacích, což je mnohokrát složitějším a nestabilnějším rešením.
#2 Kit
Díky.
Mohl by jsem si to vyhledat nebo v učebnici najít, ale tam to bývá takovou nic neříkající učebnicovou ("abstraktní") řečí a proto mám radši polopatické vysvětlení od někoho kdo tomu aspoň trošku rozumí než nějaké složité odborné termíny, věty, které stejnak nepochopím.
Můžeš mi prosím uvést ještě příklady k těm omezení abych si to dokázal představit, co to vlastně je.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vyhledávání v databázích — založil Dephisto
Omezení správce PC — založil Maverick101
FF a omezení délky — založil soudruh
Omezení hodnot — založil Tom1234
Omezení vnořených IF — založil MilanL