Spočítanie čísiel – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spočítanie čísiel – C / C++ – Fórum – Programujte.comSpočítanie čísiel – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
street punk+1
Návštěvník
22. 10. 2011   #1
-
0
-

Program mi vstúpi do súboru a číta z neho znaky. Jeho úlohou je spočítať všetky čísla. Lenže on mi spočítava hodnotu čísla, ktorú má v ASCII tabuľke. Ako dosiahnem, aby mi spočítaval "pravu" hodnotu čísla ?

#include <stdio.h>
#include <ctype.h>

int main ()
{
	FILE* fr;
	int c;
	int pocet = 0;
	
	if ((fr = fopen ("C:\\temp\\cisla.txt", "r")) == 0)
	{
		printf ("Subor sa nepodarilo otvorit\n");
		return 1;
	}

	while ((c = getc (fr)) != EOF)
	{
			if (isdigit (c))
				pocet += c;
	}

	printf ("pocet je %i\n", pocet);

	if (fclose (fr) == EOF)
		printf ("Subor sa nepodarilo zatvorit\n");

	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 10. 2011   #2
-
0
-

sis uz vesmes odpovedel sam... podivej se, o kolik jsou ty cisice v ASCII posunuty a tu hodnotu odecti

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
street punk+1
Návštěvník
22. 10. 2011   #3
-
0
-

Díky, ísť to ide, ale neexistuje nejaký iný spôsob, aby som nemusel odpočítavať z ASCII tabuľky ?...nemám rád takéto riešenia, zdajú sa mi také moc konkrétne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 10. 2011   #4
-
0
-

nevim co se ti nelibi na jednoduchych resenich... znak - '0' neni zase zle reseni - je sice konkretni ale nevidim moc sanci jak to jinak prevest (mozna tak prekladova tabulka... cemuz uz rikam zase overkill)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Spočítanie čísiel — založil Robo

Spočítanie polí v List — založil Patrik

Vytváranie čísiel — založil ArcaneBeam13

Hadanie cisiel — založil Iva

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý