Pomoc s kratkym kodem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s kratkym kodem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPomoc s kratkym kodem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Robbie
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
4. 4. 2019   #1
-
0
-

Jak chapete tento tutorial, co mysli tim undefined:  Dekuji

kod:

The new keyword only complicates the code. It can also produce some unexpected results:

var points = new Array(40, 100);  // Creates an array with two elements (40 and 100)

What if I remove one of the elements?

var points = new Array(40);  // Creates an array with 40 undefined elements ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
MilanL+1
Grafoman
4. 4. 2019   #2
-
0
-

#1 Robbie
máš to v těch poznámkách

v prvním případě to vytvoří pole o dvou prvcích 40 a 100

v druhém případě se to číslo v závorce bere jako velikost pole, tzn vytvoří to pole pro 40 prvků, které zatím není naplněno tzn nedefiniované prvky

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Robbie
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
4. 4. 2019   #3
-
0
-

#2 MilanL
ok a jak to poznat, že je to pole pro 40 prvků, dyt to ma zapis stejnej, zavorky stejný jako to pole se dvěma prvky.

Tohle někdo poznáte ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
4. 4. 2019   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 Robbie
Co jak poznat, jaké závorky?!!

S jedním parametrem se definuje velikost pole. S více parametry se definuje obsah pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 4. 2019   #5
-
0
-

Js neni c++ ani delphi. Definuje promenne jako pointry. O pamet se stara browser. Cili, delka pole jako treba u c++ nebo Delphi te nemusi zajimat. To si resi nekdo jiny.
// array (0..3) of string
// array (0..3) of integer

var x = [] // prazdne pole
var y = [1, 2, 3] // pole se 3 prvky
y[4] = 987; // y se 4 prvky
y[10] = 123; // y s 11 prvky, protoze ciselne pole se cisluje od 0, browser chybejici doplni s hodnotou tusim undefined
var z = {} // asociativni pole / objekt
z[4] = 123 // z = {4: 123};
z['aaa'] = 123;
z['bbb'] = function() {alert(567)}
z.bbb() // volani funkce
z['bbb']()// volani funkce

function ccc()
{
this.ccc = 123;
this.ddd = function() {alert(456)}
}
var d = new ccc(); // vytvareni jakesi class zalozene na funkci ccc
d.ccc = 267;
d.ddd();
d.eee = 765; // pridani do objektu dalsi promenou
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s kodem — založil Shockwave

Pomoc s kodem — založil ask@t

Exception, pomoc s kodem — založil shockwave

Pomoc s kodem, subquery, ALL — založil shockwave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý