Datové typy MySQL časové – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Datové typy MySQL časové – MySQL – Fórum – Programujte.comDatové typy MySQL časové – MySQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
19. 4. 2019   #1
-
0
-

Jaký je rozdíl mezi datovými typy DATETIME a TIMESTAMP? 

Když mám datový typ TIME v jedné tabulce a jinde v druhé tabulce mám DATETIME nebo TIMESTAMP, můžu provádět operace s tou částí kterou potřebuji a to s časem, podobně jako u DATE je parametr / vlastnost MONTH? Například  když budu chtít odečíst TIME od DATETIME, jde to? Nebo pracovat třeba jenom s datum a provádět různé operace, apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.150.–
Kit+14
Guru
19. 4. 2019   #2
-
0
-

#1 Jano
TIMESTAMP je určen pro časová razítka, k jinému účelu se nehodí. Se všemi časovými typy se pracuje stejně, jisté odlišnosti tam však jsou. Obecně nejčastěji využiješ asi DATETIME.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
19. 4. 2019   #3
-
0
-

#2 Kit
Timestamp, to je jenom čas nebo i datum? A jestli je to i datum, tak jaká je odlišnost s DATETIME? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.150.–
Kit+14
Guru
19. 4. 2019   #4
-
0
-

#3 Jano
TIMESTAMP je datum i čas. Na rozdíl od DATETIME se aktualizuje automaticky při změně záznamu a je i jinak uloženo v paměti. Prezentují se však stejně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
19. 4. 2019   #5
-
0
-

#4 Kit
Ale u DATETIME se taky automaticky aktualizuje - 

viz. priklad z CRETE TABLE ..... `datum_a_cas` datetime NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP,
? Je to tak nebo já pod pojmem automaticky aktualizuje myslím automaticky vkládá a ty myslíš něco jiného,

A ještě mě zajímá, co znamená při exportu z PHPMyAdmin do .sql ty dvě -- (viz. níže)?

`table`--CREATE TABLE IF NOT EXISTS `table`
(

)
ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_czech_ci AUTO_INCREMENT=6 ;

A ještě jedna otázka, k čemu je dobrý ten ENGINE InnoDB, existují i další? Jsou mezi nimi rozdíly? 

A proč mám v A.I. hodnotu 6 když v korespondujícím okně zobrazující příkazovou podobu je VALUE 1? Bug nebo mám něco do nastavit? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.150.–
Kit+14
Guru
20. 4. 2019   #6
-
0
-

#5 Jano
Zkus na takový záznam UPDATE - změní se i sloupec typu TIMESTAMP.

-- jsou komentáře, při exportu mají speciální význam pro přechod mezi verzemi.

Existují i další ENGINE, jsou mezi nimi rozdíly.

AUTO_INCREMENT=6 znamená, že po importu bude mít další vkládaný záznam ID=6

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
20. 4. 2019   #7
-
0
-

#6 Kit
Můžu tě poprosit o rozdíly mezi těmito enginy a k čemu jsou výhodné oproti tabulce bez enginu? A vytváří se ENGINE také u databáze nebo pouze u tabulek? 

AUTO_INCREMENT=6 znamená, že po importu bude mít další vkládaný záznam ID=6 

(A proč mám v A.I. hodnotu 6 když v korespondujícím okně zobrazující příkazovou podobu je VALUE 1? Bug nebo mám něco do nastavit?  )

Proč sem se ptal, protože tam nemám žádný záznam a automaticky mi to tam hází tu 6, ale já chci jedničku nebo něco jiného, jak jsem psal dříve, tak v příkazovém okně PHPMyAdmin tam je 1 ale v GUI PHPMyAdmin, tak tam je 6. Bug nebo něco jiného?

Zkus na takový záznam UPDATE - změní se i sloupec typu TIMESTAMP.

Celý sloupec nebo jenom příslušný řádek se změní na aktuální datum a čas?

A takže, u toho datetime CURRENT_TIMESTAMP se mi při UPDATU to nezmění na aktuální čas, jestli jsem to dobře pochopil?

-- jsou komentáře, při exportu mají speciální význam pro přechod mezi verzemi.

Ale kdyby to byly komentáře, tak by se ten SQL dotaz (příkaz) nemohl provést při importu nebo se mýlím?    A ještě já myslel, že koment je /* */ ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Datové typy — založil Martin

Datove typy — založil repu

Datové typy(datum) — založil spartan13

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý