Ahoj
teprve zacinam s unit testama a proto ani nevim jeslti problem ktery bych chtel vyresit spada do unit testu nebo jeslti k nemu vubec pristupuju spravne a pripadne jeslti byste mi mohli nejak poradit pripadne nasmerovat.
Problem : Mam datovou vrstvu ktera se stara o CRUD operace nad databazi(nektere casti jsou pres EF a nektere pres ADO.NET) jde mi o to jak takove metody testovat..
public SomeClass GetSomeClass()
{
StringBuilder text = new StringBuilder();
text.AppendLine("SELECT [tab1].tab1id,");
text.AppendLine(" [tab2].tab2id,");
text.AppendLine(" [tab3].tab3id,");
text.AppendLine("FROM [tab1]");
text.AppendLine("JOIN [tab2] on tab1.colid = tab2.colid");
text.AppendLine("JOIN [tab3] on tab1.colid = tab3.colid");
cmd = new SqlCommand(text.ToString(), connection);
rd = cmd.ExecuteReader();
while (rd.Read())
{
result.Items.Add(new SomeClass(rd["tab1id"], rd["tab2id"], rd["tab3id"]))
));
}
return result;
}
Testovaci kod ktery jsem zde vlozil je spise pseudo kod kde chci demonstrovat hlavne to ze tam jsou nejake joiny a jedna se tak o vice tabulek...
Co chci testovat:
To o co mi jde a co chci vlastne testovat(a nevim jestli nad tim premyslim spravne) bych si nekde vytvoril nejake testovaci data klidne do souboru pro kazdou tabulku zvlast metodu ktera by mi vratila 5 zaznamu pro kazdou tabulku a v testu pak volat danou metodu s tim ze bych kontroloval vystup jestli se vraci pocet dat ktery predpokladam...
Nebo jestli se vracene objekty namapovali tak jak bych predpokladal protoze v mapovani muzou byt ruzne IF situace atd...
Muzete mi nekdo poradit jeslti nad tim alespon spravne premyslim pripadne jak neco takoveho udelat a jeslti je to dobry napad pri stestovani postupovat timto smerem ?
Dekuji