Testing mapovani dat na object – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Testing mapovani dat na object – .NET – Fórum – Programujte.comTesting mapovani dat na object – .NET – Fórum – Programujte.com

boom0
Newbie
16. 5. 2019   #1
-
0
-

Ahoj 

teprve zacinam s unit testama a proto ani nevim jeslti problem ktery bych chtel vyresit spada do unit testu nebo jeslti k nemu vubec pristupuju spravne a pripadne jeslti byste mi mohli nejak poradit pripadne nasmerovat.

Problem : Mam datovou vrstvu ktera se stara o CRUD operace nad databazi(nektere casti jsou pres EF a nektere pres ADO.NET) jde mi o to jak takove metody testovat.. 

public SomeClass GetSomeClass()
{
               StringBuilder text = new StringBuilder();
                text.AppendLine("SELECT [tab1].tab1id,");
                text.AppendLine("       [tab2].tab2id,");
		text.AppendLine("       [tab3].tab3id,");
                text.AppendLine("FROM   [tab1]");
                text.AppendLine("JOIN   [tab2] on tab1.colid = tab2.colid");
		text.AppendLine("JOIN   [tab3] on tab1.colid = tab3.colid");

cmd = new SqlCommand(text.ToString(), connection);
                rd = cmd.ExecuteReader();

while (rd.Read())
                {
                    result.Items.Add(new SomeClass(rd["tab1id"], rd["tab2id"], rd["tab3id"]))
                    ));
                }
return result;
}

Testovaci kod ktery jsem zde vlozil je spise pseudo kod kde chci demonstrovat hlavne to ze tam jsou nejake joiny a jedna se tak o vice tabulek... 

Co chci testovat: 
To o co mi jde a co chci vlastne testovat(a nevim jestli nad tim premyslim spravne) bych si nekde vytvoril nejake testovaci data klidne do souboru pro kazdou tabulku zvlast metodu ktera by mi vratila 5 zaznamu pro kazdou tabulku a v testu pak volat danou metodu s tim ze bych kontroloval vystup jestli se vraci pocet dat ktery predpokladam...
Nebo jestli se vracene objekty namapovali tak jak bych predpokladal protoze v mapovani muzou byt ruzne IF situace atd... 

Muzete mi nekdo poradit jeslti nad tim alespon spravne premyslim pripadne jak neco takoveho udelat a jeslti je to dobry napad pri stestovani postupovat timto smerem ? 

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Mapování — založil KroYc

Mapování na přechod — založil Jiří Chytil

Alfa testing Volcan08 — založil Garret Raziel

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý