Slovni fotbal – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Slovni fotbal – C / C++ – Fórum – Programujte.comSlovni fotbal – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
19. 5. 2019   #1
-
0
-

Dobrý den, potřebuju poradit ale není to tak důležitý ale strašně mě to zajímá.

Znáte nějaký způsob jak uložit řezezec do jedný části pole? Je to vůbec možný? Já si myslim že ne.

Mě totiž nejdou porovnat stringy něco ve stylu:  

if (slovo[0] == slovo[0])

A pokud se nepletu tak je to právě proto že se porovnávají jen jedno písmeno v tom poli s druhým v tom druhým poli proto že v každý části pole je jedno písmeno.

Pokud to nejde nějak uložit do jedný části pole nebo tak něco tak jaký je nejlehčí způsob abych mohl porovnat celí to jedno slovo s ostatníma? Jinak jsem unavenej tak se omlouvám pokud jsem napsal něco divně.

#include "pch.h"
#include <iostream>
#include <windows.h>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
	HANDLE hConsole = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 12);
	cout << "Slovni fotbal\n-------------";
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 2);
	cout << "\nTento program je urcen pro zapis veskerych slov\na pokud znovu zapisete kdykoliv v prubehu chodu tohoto programu nejake slovo program vas upozorni na to ze toto slovo uz bylo\n";
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 12);
	cout << "Pravidla\n--------\n1.)";
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 2);
	cout << "Piste slova pouze bez diakritiky.\n";
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 12);
	cout << "2.)";
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 2);
	cout << "Piste slova pouze v 1. pade podstatneho jmena a v jednotnem cisle.\n\n\n\n\n";
	SetConsoleTextAttribute(hConsole, 9);
	cout << "Zde piste slovo: ";
	
	int PocetSlov = 0;
	string slovo;
		while (true)
		{
			cin >> slovo[PocetSlov];
			PocetSlov++;
			int KontrolaSlova = PocetSlov;
			while (KontrolaSlova > -1)
			{
				
				{
					SetConsoleTextAttribute(hConsole, 12);
					cout << "Toto slovo je jste jiz napsal.\n";
					SetConsoleTextAttribute(hConsole, 2);
					cout << "Zde piste slovo: ";
				}
				else {
					
						SetConsoleTextAttribute(hConsole, 2);
						cout << "Slovo uspesne pridano do seznamu slov.";
					}
				KontrolaSlova--;
			}
		}
		cout << "\nzde piste dalsi slovo: ";
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.13.–
muj skype je: dominikrozporka
gna
~ Anonymní uživatel
930 příspěvků
19. 5. 2019   #2
-
+1
-
Zajímavé

Žádné pole tam nemáš. Máš tam jeden string a ano, operátor [] na stringu pracuje s jednotlivými znaky.

A pak do pole nemůžeš takhle přidávat. Musíš nejdříve rezervovat paměť pro potřebný počet prvků. Pole, které automaticky roste je std::vector. A v něm můžeš vyhledávat pomocí std::find. To není ideální, ale je to asi nejjednodušší možnost.

std::string slovo;
std::vector<std::string> seznam_slov;
while (std::cin >> slovo) {
	if (std::find(seznam_slov.begin(), seznam_slov.end(), slovo) != seznam_slov.end()) {
		std::cout << "slovo " << slovo << " uz je v seznamu\n";
	} else {
		std::cout << "slovo " << slovo << " pridam do seznamu\n";
		seznam_slov.push_back(slovo);
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
930 příspěvků
19. 5. 2019   #3
-
+1
-
Zajímavé

   

#include <vector>
#include <algorithm>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
19. 5. 2019   #4
-
0
-

Ok moc děkuju už mi to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.13.–
muj skype je: dominikrozporka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

Slovni fotbal — založil fotbal

Slovni fotbal po x-té — založil stoponozka

Slovní úloha — založil RocketBG

Slovní úloha — založil Veronika

Slovní úloha — založil prasokure

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý