Meno najvyššieho žiaka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Meno najvyššieho žiaka – C / C++ – Fórum – Programujte.comMeno najvyššieho žiaka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
zenmr0
Duch
21. 5. 2019   #1
-
0
-

Čaute, chcem sa spýtať, že ako mám vypísať meno najvyššieho žiaka v programe. Zatiaľ to mám takto a neviem sa pohnuť. Stále mi vypíše meno ktoré zadám ako posledné z klávesnice.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.76.–
gna
~ Anonymní uživatel
912 příspěvků
21. 5. 2019   #2
-
0
-

To, co děláš s výškou, musíš udělat i se jménem. Pamatovat si ho.

A pole se indexují od 0 a nemusíš ty hodnoty ukládat do pole, můžeš to testovat hned při načítání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zenmr0
Duch
21. 5. 2019   #3
-
0
-

#2 gna A ako to mám spraviť fakt neviem si rady. :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.76.–
gna
~ Anonymní uživatel
912 příspěvků
21. 5. 2019   #4
-
0
-

Tak, jak to děláš s tou výškou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
912 příspěvků
21. 5. 2019   #5
-
0
-

   

int main()
{
	int pocet_ziakov = 0, max_vyska = 0;
	char max_meno[100] = "?", max_priezvisko[100] = "?";

	printf("pocet: ");
	if (scanf("%d", &pocet_ziakov) != 1)
		return 1;

	for (int i = 0; i < pocet_ziakov; i++) {
		char meno[100], priezvisko[100];
		int vyska;

		printf("meno: ");
		if (scanf("%99s", meno) != 1)
			return 1;

		printf("priezvisko: ");
		if (scanf("%99s", priezvisko) != 1)
			return 1;

		printf("vyska: ");
		if (scanf("%d", &vyska) != 1)
			return 1;

		// TADY
		if (vyska > max_vyska) {
			max_vyska = vyska;
			strcpy(max_meno, meno);
			strcpy(max_priezvisko, priezvisko);
		}
	}

	printf("%s %s: %d\n", max_meno, max_priezvisko, max_vyska);

	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zenmr0
Duch
21. 5. 2019   #6
-
0
-

#5 gna
Dalo by sa to prosím trochu jednoduchšie?       

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.76.–
gna
~ Anonymní uživatel
912 příspěvků
21. 5. 2019   #7
-
0
-

Je to dementně jednoduché. Jestli chápeš originál, tak chápeš i toto. Jestli ne, tak si to někde nastuduj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Věrný člen
22. 5. 2019   #8
-
0
-

#7 gna
v tom původním kódu stačilo si místo té výšky uložit index a ve výsledku pak sáhnout do polí s daným indexem.

..

if (x[i]>x[max]) {max = i}

printf("Nejvyšší %s %s měří %d", p[max], m[max], x[max])

Mimochodem, nemělo by to pole pro jména a příjmení být definované jako string nebo 2D char?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
gna
~ Anonymní uživatel
912 příspěvků
22. 5. 2019   #9
-
0
-

#8 MilanL
Mně to právě připadá, že už teď stringy jako pole charů nechápe a další rozměr by mu zbořil vesmír. Takže pryč s tím, když to není potřeba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 175 hostů

Podobná vlákna

Meno a heslo — založil Empo202

OT:domenove meno — založil aaaa

16.lekcia - meno :( — založil myky

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý