Potrebujem pomoct s rocnikovym projektom – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Potrebujem pomoct s rocnikovym projektom – C / C++ – Fórum – Programujte.comPotrebujem pomoct s rocnikovym projektom – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
9. 6. 2019   #1
-
0
-

Napíšte program, ktorý načíta zo súboru vstup.txt reálne čísla, pričom nevie dopredu ich počet a vypíše
do súboru vystup.txt počet čísel, ich súčet, aritmetický priemer a maximum. Súbor vstup.txt vytvorte vlastný
(nie podľa predlohy) na začiatku a do neho vložte viac ako desať reálnych čísel vedľa seba oddelených
medzerou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
gna
~ Anonymní uživatel
895 příspěvků
9. 6. 2019   #2
-
0
-

A s čím si nevíš rady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Hookyns
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
9. 6. 2019   #3
-
0
-

Chtělo by to nějaké konkrétní otázky. Úkoly tady za tebe nikdo řešit nebude.

Ale IMHO, pokud si s tímto nevíš rady, z domu, s internetem, po absolvování předmětu, tak se na programování rovnou vykašli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.192.–
petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
9. 6. 2019   #4
-
0
-

#2 gna
sám neviem asi mi zle nacitava cisla zo vstupu alebo mi ich zle zapisuje do vystupu

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
Kit+14
Guru
9. 6. 2019   #5
-
0
-

#4 petersonsvk
Ukaž, co ti nefunguje, jinak se odpovědi nedočkáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.188.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL+1
Věrný člen
10. 6. 2019   #6
-
0
-

#4 petersonsvk
musíš sem hodit kod, nikdo ti nic vymýšlet nebude, navíc tyhle témata se tu probírají téměř rok co rok, stačí trošku projít forum.

vzhledem k tomu, že je vstup v řádce a čísla oddělená mezerou, je třeba načíst binárně do bufferu a rozparsovat podle té mezery, také jde o desetinou čárku jestli tam máš čárky nebo tečky, pro převodní funkce by tam měli být tečky, tak je případně třeba čárky nahradit tečkou..

pokud chceš vědět, jak to probíhá dej si tam výstup na obrazovku.

pokud to nepomůže dej sem kod, přes <? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
10. 6. 2019   #7
-
0
-

Možná by stačilo použít fscanf....

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 6. 2019   #8
-
0
-

#5 Kit

/*
program:rocnikovy projekt
meno:Peter Henzely
datum:10.6.2019
*/
#include<stdio.h>
#include<string.h>
#include<time.h>
int main()
{
FILE *fr,*fw;
char c[10000];
int i,n,s,d,max=0;
float p;
fr=fopen("vstup.txt","r");
for(i=0;i<=d;i++)
{
fscanf(fr,"%d",&c);
}
fw=fopen("vystup.txt","w");
for(i=0;i<=n;i++)
{
s=s+c[i];
if(c[i]>max)
max=c[i];
}
float h=s;
p=h/d;
fprintf(fw,"Súčet čísel v súbore je %d",s);
fprintf(fw,"\nAritmetický priemer je %.2f",p);
fprintf(fw,"\nNajväčšie číslo zo súboru je %d",max);
d=strlen(c);
fprintf(fw,"\nPočet čísel je %d",d);
for(i=0;i<=d;i++)
{
if(c[i]==' ')
p++;
}
fclose(fr);
fclose(fw);
return 0;
}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 6. 2019   #9
-
0
-

#8 petersonsvk
tak prosim pomozte mi nwm co mam zle ale zatial mam toto

ma mi nacitavat cisla zo suboru "vstup" a do suboru "vystup" ma mi napisat priemer,sucet,pocet cisel a maximalne cislo zo suboru "vstup" !

ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ ODPOVEĎ !

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 6. 2019   #10
-
0
-

#9 petersonsvk
Toto mi vypisuje v subore "vystup"

Súèet èísel v súbore je 4199788
Aritmetický priemer je 1.#J
Najväèšie èíslo zo súboru je 49
Poèet èísel je 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
MilanL+1
Věrný člen
10. 6. 2019   #11
-
0
-

#10 petersonsvk
bere ti to jen první číslo, viz for od 0 do <=d , když d má výchozí hodnotu 0, lepší by byl cyklus loop until 

vyrážím teď z práce domů, tak na to pak ještě juknu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 6. 2019   #12
-
0
-

#11 MilanL
dakujem za odpoved ale ten "loop until" sme sa este neucili

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
10. 6. 2019   #13
-
0
-

#11 MilanL
asi jsi myslel do ... while

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
petersonsvk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 6. 2019   #14
-
0
-

#13 hlucheucho
ty mi nevies pomoct s programom ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.247.–
MilanL+1
Věrný člen
10. 6. 2019   #15
-
0
-

#13 hlucheucho
jo já dělám ve více jazycích primárně v Delphi, tak si občas přetahuju blbě konstrukce

#12 petersonsvk
těch chyb tam máš víc např při použití fscanf  %d bys měl mít to pole c definovaný jako int a načítat podle indexu

takže mě to funguje úpravy:

- pole čísel jako int

- načítací for horní hranice <velikost pole

- fscanf proměnná pro hodnotu přidat index d (d-čko jsem použil jako counter)

- stále v načítacím cyklu otestovat je-li načtená hodnota NULL přerušit cyklus, jinak zvýšit counter d++

- zrušit d=strlen... navíc jsi ho měl na blbém místě nejdřív jsi počítal průměr p=h/d (s d=0) a až pak za výpisy jsi zjištoval d

vstup.txt: 10 15 20 10 20 15
vystup.txt:
Súčet čísel v súbore je 90
Aritmetický priemer je 15.00
Najväčšie číslo zo súboru je 20
Počet čísel je 6

nevím co používáš za kompiler, ale mě to hned na začátku vyhodilo asi 6 chyb a varování je třeba to sledovat, některých si nemusíš hned všímat, ale jiná jsou důležitá, hlavně ta ohledně typů

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
MilanL+1
Věrný člen
10. 6. 2019   #16
-
0
-

Ještě taková drobnost reálná čísla jsou i záporná a desetiná, takže by na pole a v fscanf měli být použity parametry na float.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Potrebujem pomoct s programom — založil scaniak

Poradit s projektom — založil newo

Potřebuju pomoct — založil jurec

Potřebuju pomoct — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý