Proč se kod zaycklí – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Proč se kod zaycklí – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comProč se kod zaycklí – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

shockwave
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
11. 6. 2019   #1
-
0
-

Ahoj, popíše mi stručně prosím někdo, proč se zde kod zacyklí.

1.Co se vykoná prvně, funkce nebo cyklus,

2.co znamená i = vratDalsi (i), nechápu proměnná i je 0 a co je potom proměnná( číslo) .

3. jak tento kod ověřit pomocí console.log abych viděl výstup?

*(omlouvám se za docela stupidní dotazy, ale učebnice javascriptu JAVASCRIPT OKAMŽITĚ tohle vůbec nerozebírá.)

[kod]

function vratDalsi(cislo){

                                     return cislo++;}

var i =0;

while(i<3){ i= vratDalsi(i); }

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
MilanL+1
Věrný člen
11. 6. 2019   #2
-
0
-

#1 shockwave
1. cyklus, funkce je jen definice podprogramu a využívá se až v tom cyklu

2. cislo je interní vstupní argument /proměnná/ té funkce platí jen uvnitř funkce, funkce v return vrací císlo+1 (cislo++), Tzn i = vratDalsi(i); je v tomto případě to samé jako i = i+1; (i++).

3. výstup viz tvůj druhý dotaz

Tohle jsou ale triviální věci ohledně programování, proto se tomu ta učebnice nevěnuje, pokud jsi tyhle jednoduché  příklady nepochopil, tak se na programování vybodni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 6. 2019   #3
-
0
-

#2 MilanL
Ja treba dlouze koukal, proc by se to melo sakra zacyklit. Az kdyz si napsal svoji odpoved, jsem si vsiml jedne drobnosti:

i = vratDalsi(i);

neni to same jako:

i = i + 1;

ale odpovida to vlastne:

i = i;

je tam post inkrementace - promenna cislose sice zvetsi o jedna, ale vraci se puvodni hodnota. A jelikoz je to lokalni parametr funkce, tak vnejsi promenna i zustava furt stejna.

Ve skutecnosti je to to same jako:

var cislo = i;
i = cislo++

Takze az tak trivialni to neni. A evidentne ani az tak zrejme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
shockwave
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
11. 6. 2019   #4
-
0
-

#3 KIIV

ano presne jak pises, tohle me nachytalo ,ze sem dumal proc se to zacykli.

Nicmene zkusil sem pre-incrementaci,  tou uz by to mělo jit,ale nejde

[kod]

function vratDalsi(cislo){

               return ++cislo;}

var i =0;

while(i<3){ i= vratDalsi(i); }

Tak uz nevim… :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 6. 2019   #5
-
0
-

#4 shockwave
 

function incCislo(cislo) { return ++cislo; }

var i = 0;
while (i < 3) {
  console.log("pred: " + i);
  i = incCislo(i);
  console.log("po: " + i);
}


Vysledek:

'pred: 0'
'po: 1'
'pred: 1'
'po: 2'
'pred: 2'
'po: 3'

Nicmene tady by bylo od veci pouzit cislo + 1 jako vyjadreni jasneho zameru, ze chci vratit cislo zvetsene o jedna. Pre/post incrementace naopak vnukne myslenku, ze si to chtel k necemu dal pouzit a proto cislo menis.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 6. 2019   #6
-
0
-

#6 MilanL
Presne tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MilanL+1
Věrný člen
11. 6. 2019   #7
-
0
-

#3 KIIV
nj post.. a pre.., proto já v návratových hodnotách nepoužívám výpočty, ale proměnnou v konečném stavu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Věrný člen
11. 6. 2019   #8
-
0
-

no jo u C/C++ by mě to nejspíš došlo.

mimochodem co by udělalo return (cislo++); , to by mělo vrátit už správně cislo+1 ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 6. 2019   #9
-
0
-

#7 MilanL
Treba v C++ to chce rozdily v pre a post inkrementaci znat. Pouziti post inkrementace ve for (;; neco++) muze taky zpusobit slusny propad vykonu, pokud je to zrovna objekt, ktery ma "drahou" kopii.

Nicmene podobny efekt umocneni casove slozitosti jde treba vyrobit i:  for (int i=0; i < strlen(str); ++i)  coz tedy uz funguje i v C :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Proc nefunguje tento kod — založil kucape2

C++ kod chyba? — založil uGo

C# nezmyselny kod ? — založil Anonym

Plovoucí kód — založil Ondrej Karas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý