Ahoj,
poprosil bych o radu.
Příští rok budu mít programování v C++ a doteď jsme "něco dělali" v Matlabu.
Jde použít Matlab i pro psaní v C++?
Rád bych kdyžtak zůstal u jednoho.
Jaký je váš názor? Rada?
Moc děkuju za rady
Ahoj,
poprosil bych o radu.
Příští rok budu mít programování v C++ a doteď jsme "něco dělali" v Matlabu.
Jde použít Matlab i pro psaní v C++?
Rád bych kdyžtak zůstal u jednoho.
Jaký je váš názor? Rada?
Moc děkuju za rady
otázka je, co chceš programovat ... skript matlab a c/c++ jsou dvě rozdílné věci i když samozřejmě Matlab umí generovat kod v c nebo c++. jestli se už nikdy v životě programováním nechceš živit tak bych se naučil jen to co po tobě budou chtít ve škole a dál bych na to hodil bobek .... protože jako třeba právník programování nepoužiješ...
tady to máš moc hezky popsaný ...
https://www.mathworks.com/solutions/matlab-and-c.html
jinak je potřeba si vybrat jestli náhodou nechceš bejt třeba webový programátor v HTM+CSS nebo v PHP nebo ASP. NET core nebo spíš snad java ? nebo ERP systémy v C# WPF (příp. winforms) je toho hodně a myslim že v dnešní době se nemá smysl učit něco co ti bude k ničemu .... to se mužeš rovnou učit staroegyptštinu...
jinak matlab se dá v pohodě kombinovat s čimkoliv dalším třeba s MS VS 2019 C# .NET WPF/WinForms nebo C++/CLI, C++/CX, UWP apod. .... výhoda matlabu je schopnost maticových výpočtů a obrovskýho množství knihoven ...
dnešní době se nemá smysl učit něco co ti bude k ničemu .... to se mužeš rovnou učit staroegyptštinu...
pokud má tu školu nějak prolézt, nezbude mu nic jiného, než se učit i věci, které mu budou k ničemu.
Jeho dotaz chápu tak, že bude mít ve škole C++. Vůbec bych nebádal a používal to, co mi pan učitel předepíše. Mezi překladači jsou rozdíly a tak používat jiné prostředí je zdroj potíží pro začátečníka neřešitelných.
hu
Krom toho, ikdyz to muze byt k nicemu prave jemu, neznamena to, ze bo tude k nicemu i ostatnim. Nekoho to muze zaujmout a najednou zvoli uplne jinou zivotni drahu.
Jednoho ze studentu napriklad zaujalo jak snadne bylo naprogramovat AT89S51 pres paralelni port (ted uz by se spis kutilo s Arduinem), dalsiho zase LaTeX. Pro vetsinu dalsich to samozrejme byla jen "ztrata casu".
#3 hlucheucho
Jak zmiňuješ prolézt by to chtělo.
Ale rád bych se i něco naučil.
S Matlabem jsem zápasil jako nováček. Stále nováček jsem a nejspíš dlouho budu.
Kdysi jsme psali C v Codeblox ale to už jsou tak 2 roky.
A jak tu čtu vaše rady a názory tak ho opět využiju.
Každopádně díky za rady a názor. Cením si každého názoru.
#4 KIIV
Ahoj, díky za jiný pohled na věc.
Jsem podobného názoru, jen jsem si hloupě a naivně myslel, že to jsou prostě programy stejného jazyka.
Kdysi jsme páchali něco v jazyku C v CodeBlox a než jsem se nadál opakoval jsem ročník a ejhle zase něco jiného. Matlab jsem tak torchu začal "ovládat" a v druháku je C++.
Tak jsem si myslel, že bych používal jen MAtlab. Dalo mi to menší nadhled nad tím co mi tyhle prográmky vůbec umožňují. Líbí se mi, že se dají plně využít i do příštích let.
Dneska je elektronika dost o programování a různého sw.
Díky za názor a nakopnutí směrem učení se novým kouskům :-D
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku