Zjisteni verze prohlizece – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjisteni verze prohlizece – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZjisteni verze prohlizece – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

shockwave
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
16. 6. 2019   #1
-
0
-

Ahoj, mam kod,viz nize a moc nechapu, proc se zde uzilo to = -1   a == -1 , navíc kod nejak nefunguje, když jsem si ho zkusil rozepsat a zkousel zjistit jaky bude vystup. Pomuze mi to někdo prosim  vysvětlit. Dekuji

[kod]


<script type="text/javascript">
    var agent=navigator.userAgent.toLowerCase();
    var major=parseInt(navigator.appVersion);
    var minor= parseFloat(navigator.appVersion);
    var ns=(( agent.indexOf("mozilla") != -1) &&
           (agent.indexOf("compatible")== -1));
    var ns4 = (ns && (major==4));
    var ns7 = ( ns && (agent.indexOf("netscape/7") != -1));
    var ie = (agent.indexOf("msie") !=-1);
    var ie4 = (ie && (this.major >=4));
    var ie6 = (ie && (agent.indexOf("msie 6.0") != -1));
    var op3 = (agent.indexOf("opera") != -1);
    </script>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
    if (!ns4 ) document.write( "<td> Navigacni cisla  </td> ");
    </script>  
</body>
</html>
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
16. 6. 2019   #2
-
0
-

znak == je značí totožno, znak != značí nerovná se a používá se to v booleavo algebře

čili jako výsledek dostaneš logický výraz True(pravda) nebo False(nepravda)

výraz indexOf("compatible")== -1 je test zda je řetězec nalezen či nikoliv a poked ne vrací se -1 a výsledek je pak logická hodnota True což značí že není přítomen

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:159e:d029:7b9b:ee9c...–
shockwave
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
16. 6. 2019   #3
-
0
-

ja znal pro True hodnotu 1  a pro False 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
16. 6. 2019   #4
-
0
-

#3 shockwave
to to platí ale pro JavaScript to nejsou hodnoty bitů ale proměnná zabírá celý bajt t.j. 8 bitů.

tady máš popis

https://www.interval.cz/clanky/slabikar-javascriptu-operatory-a-jejich-pouziti/

https://www.w3schools.com/js/js_operators.asp

http://www.klikzone.cz/javascript/uzitecne-seznamy/seznam-operatoru.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:159e:d029:7b9b:ee9c...–
remmidemmi0
Super člen
26. 6. 2019   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý