Javascript aplikace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Javascript aplikace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJavascript aplikace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

jirkasi0
Duch
26. 6. 2019   #1
-
0
-

Zdravím dělám takovou jednoduchou aplikaci v html, a javascriptu má to být taková anketa, výsledky se ukládají do textového souboru. Vyzkoušel jsem to na telefonu s androidem fungoval na první pokus bezvadně, na počítači s win fungoval na první pokus bezvadně. ale na tabletu s androidem tam to prostě nejede, je tam chrome android 4.2.2 a zdá se že to nepřeleze přes to, že když to hrábne na tlačítko uložit, tak to nepřeleze přes začátek funkce, nevíte jak se tam dělá to nastavení události zdá se že ten tablet nezachytí tu událost klepnutí na tlačítko, díky.

<button id="odesli">Uložit</button>

document.getElementById('odesli').addEventListener('click', function () {

//tady je odesílání

})

document.getElementById('odesli').addEventListener('tap', function () {

//tady je odesílání

})

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.30.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 6. 2019   #2
-
0
-

Mozna, kdybys dal kod na testovani…
JS by mel brat normalne click. Tak zkus jen jednoduchy kod s alertem: 

function tlacitkoKlik () {alert('kliknuto');}
element.addEventListener('click', tlacitkoKlik);

<button id="odesli">Uložit</button>
A mimochodem. button a input type=submit jsou odesilaci tlacitka formulare. Pokud nezakazes formulary event onsubmit, tak defaultni chovani je odeslani formulare na server. Ve tvem pripade se to projevi jako znovunacteni stranky. Cili, misto button zkus pouzit input type=botton

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 6. 2019   #3
-
0
-

https://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
jirkasi
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 6. 2019   #4
-
0
-

#2 peter
díky no na začátek té funkce jsem dal alert("ukladam") ale jak říkám ten tablet nepozná že došlo ke kliknutí, přitom na telefonu s androidem ta funkce dělá přesně co chci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 5.180.201.–
weroro0
Návštěvník
28. 6. 2019   #5
-
0
-

#1 jirkasi 

document.getElementById('odesli').addEventListener('tap', function () {
//tady je odesílání
})

Udalosť s názvom tap v čistom Javascripte neexistuje.

document.getElementById('odesli').addEventListener('click', function () {

//tady je odesílání

})

By mal fungovať úplne všade za predpokladu, že už bol document vyrenderovaný. V rôznych prehliadačoch na rôznych OS sa to môže chovať inak. Preto je vhodné tento druh JS vložiť až na úplný koniec stránky pred značku </body> alebo tento JS obaliť do document.onload 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.98.7.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
jirkasi0
Duch
30. 6. 2019   #6
-
0
-

#5 weroro
díky, no bylo to v něčem jiném. Já html moc nedělám a on ten tablet nebyl u mě, ale u jednoho maníka pro kterého to dělám a ten tablet je prý nějakej prastarej kepl. On ten chrome na starém androidu sám neumí loadovat html data na disku, takže se mu musí pomoct nějakou aplikací třeba open in browser a simple http server, pak už to tam jde normálně. Akorát mám jinej problém, že ten program tvoří vyskakovací okna alert a tenhle chrome dává na vybranou tyhle okna zakázat, ale tyhle okna jsou potřebná aby došlo k potvrzení, že chceme odeslat data na server, nevíte jak se toho zbavit, aby tahle hláška zmizela?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Kit+15
Guru
30. 6. 2019   #7
-
0
-

#6 jirkasi
Nejlépe tak, že se zbavíš těch alertů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.251.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 7. 2019   #8
-
0
-

Bylo by fajn, bybys otazku oddelil od textu, ktery je vicemene jen komentar.

'vyskakovací okna alert' - neni jasne, co to znamena ve tvem podani. Pro mne alert je js alert().

> Kit: Nejlépe tak, že se zbavíš těch alertů.
Jak pise, muzes to resit jinym zpusobem.
Treba divem, ktery se chova podobne jako alert. Pridat ho na zacatek body treba pomoci js a napozicovat na stred obrazovky, roztahnout…

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:58c9:fd77:f795:80a5...–
jirkasi0
Duch
4. 7. 2019   #9
-
0
-

#8 peter
jo díky tak jsem to udělal, no ty alerty prostě není asi úplně ono

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý