Tisk na tiskárně v druhé síti – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tisk na tiskárně v druhé síti – Sítě – Fórum – Programujte.comTisk na tiskárně v druhé síti – Sítě – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Miroslav Bosanac
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
8. 7. 2019   #1
-
0
-

Ahoj všem! Měl bych dotaz ohledně toho, jak propojit dvě různé sítě tak, aby mi fungoval tisk na tiskárně v druhé síti  [:)]

Modelová situace: rodinný dům s dvěma přípojkami na internet (ano je mi jasné, že je to zbytečné, ale má tchyně podniká a stojí si za tím, že chce svou a nechce nic měnit) - síť 192.168.8.0/24 - mobilní router O2 - zde je tiskárna, na které chci tisknout (192.168.8.10 staticky).


a moje síť 192.168.10.0/24
GW 192.168.10.1 (caps manager, LHG)
- switch + RB941 - caps ap patro 2
192.168.10.252 | RB941 - caps ap patro 1 (ETH1 uplink z patra 2 + nyní připojená druhá síť přes ETH4)
192.168.10.253 | ETH4 jsem nedával do bridge capsmana, nastavil jsem ji IP 192.168.8.15

Z routeru jsem jsem na 192.168.8.10 pingnul z řádky normálně
- zkoušel jsem nastavit NAT RAW portu (9100) ale pak jsem pochopil, že router v bridgi toto neprovede.
- chci aby mezi sítěmi nic jiného neteklo - DHCP, sdílení a jen porty co povolím (což se zatím asi daří, ale jsem sice ajťák, ale ani ne tolik síťař a tak nevím zda moje řešení není špatně)
- nejlépe, abych se dostal pouze na 192.168.8.10 a hotovo

- moje nynější řešení - prosím o kontrolu nebo návrh úpravy:
- RB v 1. patře má nastavenou maškarádu
- V LHG na začátku je routa 192.168.8.0/24 směrovat na 192.168.10.252 (pak i já z druhé sítě si pingnu na 192.168.8.x .. ale nevím zda je toto úplně jednoduché řešení.
- tiskárna zároveň neumí připojení k dvěma sítím (WIFI=síť 1, LAN=Síť 2 nelze, WIFI se automaticky deaktivuje po vložení LAN kabelu)

- rozkreslil jsem to do obrázku v příloze, snad je tam vidět co je potřeba  [:)]

Připojen obrázek.

Děkuji a přeji hezký den!
Miroslav Bosanac

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.163.35.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
394 příspěvků
8. 7. 2019   #2
-
0
-

#1 Miroslav Bosanac
potřebuješ tzv. Ethernet bridge

https://en.wikipedia.org/wiki/Bridging_(networking)

tam si nastavíš co mám projít a co ne. ideálně kabelový bridge.

nicméně pokud chceš používat jen propojí pomocí switche tak sice naštveš tchyni ale fungovat to bude taky :)

dal bych tam klidně i router a přeprogramoval bych ho, třeba HuaweiHG520i se dá jednoduše přeprogramovat co přes něj má lézt a kam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:35a1:695c:b247:71c0...–
remmidemmi0
Super člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Matematicka uloha po druhe — založil Kadla

Přehrání druhé scény — založil Vucek

Pc v síti — založil Paja2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý