Úkol z Javy aneb začínám s programováním.... – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úkol z Javy aneb začínám s programováním.... – Java – Fórum – Programujte.comÚkol z Javy aneb začínám s programováním.... – Java – Fórum – Programujte.com

 

Helena
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

sedím tu právě nad úkolem z Javy do školy a vůbec netuším která bije, protože si paní profesorka myslí, že když nám každý cvičení ukáže jak dopsat nějaký příkazy do už existujícího projektu, tak že se to podle toho naučíme a hlavně pochopíme...

Pokud by tu byl někdo ochotnej mi pomoct a třeba i něco vysvětlit, tak budu fakt hrozně moc ráda!

Zadání:

Ve třídě Uchazec
    proveďte úpravy dle zadání (podle komentářů)
    zkontrolujte syntaxi
    zkontrolujte funkčnost
   

/**
* Třída Uchazec reprezentující uchazeče přijímacího řízení
*
* @author HK
* @version 2011
*/
public class Uchazec {
    // maximální možný počet bodů, které uchazeč může získat
    // v každé části přijímacího řízení
    final static int MAX_BODY = 100;
    // instancni promenne
    private int cislo;
    private String prijmeni;
    private String jmeno;
    private int bodyTest;
    private int bodyPohovor;

    /*#
     *  Doplňte konstruktor objektů třídy Uchazec
     *  nastavující výchozí hodnoty instančních proměnných
     *  cislo, jmeno a prijmeni na hodnoty parametrů,
     *  bodyTest a bodyPohovor nastavte na 0
     *  Jména parametrů použijte shodná jako jména instančních proměnných
     */
   
    /*#
     *  Doplňte konstruktor objektů třídy Uchazec
     *  nastavující výchozí hodnoty instanční proměnné cislo na hodnoty parametru,
     *  výchozí hodnoty proměnných jmeno a prijmeni na prázdny řetězec,
     *  bodyTest a bodyPohovor nastavte na 0
     *  Použijte již vytvořený konstruktor (viz výše)
     */
   
   
    /*#
     *  Napište veřejnou metodu getBody, která vrácí celkové body uchazeče
     */
   
   
    /*#
     *  Napište veřejnou metodu vyhovel, která bude vracet true,
     *  pokud uchazeč v přijímacím řízení vyhověl, jinak vrátí false.
     *  Uchazeč vyhověl tehdy a jen tehdy, pokud v obou částech přijímacího řízení
     *  (pohovor a zároveň i test) získal nadpoloviční počet maximálních možných bodů
     */
   
    /*
     *  Pristupove metody
     */
    public int getBodyPohovor() {
        return bodyPohovor;
    }

    public void setBodyPohovor(int bodyPohovor) {
        this.bodyPohovor = bodyPohovor;
    }

    public int getBodyTest() {
        return bodyTest;
    }

    public void setBodyTest(int bodyTest) {
        this.bodyTest = bodyTest;
    }

    public int getCislo() {
        return cislo;
    }

    public void setCislo(int cislo) {
        this.cislo = cislo;
    }

    public String getJmeno() {
        return jmeno;
    }

    public void setJmeno(String jmeno) {
        this.jmeno = jmeno;
    }

    public String getPrijmeni() {
        return prijmeni;
    }

    public void setPrijmeni(String prijmeni) {
        this.prijmeni = prijmeni;
    }

    /**
     * Metoda vracejici retezcovou reprezentaci objektu
     * @return String
     */
    @Override
    public String toString() {
        return "Uchazeč: "  + cislo + prijmeni + " " + jmeno;
    }


}

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 10. 2011   #2
-
0
-

   

public Uchazec(int cislo, String prijmeni, String jmeno)
{
	this.cislo = cislo;
	this.prijmeni = prijmeni;
	this.jmeno = jmeno;
	bodyTest = 0;
	bodyPohovor = 0;
}

public Uchazec(int cislo)
{
	Uchazec(cislo, "", "");
}

A ty 2 funkce už dáš, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
pakr
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
25. 10. 2011   #3
-
0
-

/*#
     *  Napište veřejnou metodu vyhovel, která bude vracet true,
     *  pokud uchazeč v přijímacím řízení vyhověl, jinak vrátí false.
     *  Uchazeč vyhověl tehdy a jen tehdy, pokud v obou částech přijímacího řízení
     *  (pohovor a zároveň i test) získal nadpoloviční počet maximálních možných bodů
     */

public bool vyhovel( Uchazec uchazec )

{

      if( uchazec.getBodyTest() > ( MAX_BODY / 2 ) && uchazec.getBodyPohovor() > ( MAX_BODY / 2 ) ) {

                return true;

      else {

              return false;

       }

}

/*#
     *  Napište veřejnou metodu getBody, která vrácí celkové body uchazeče
     */

public int getBody( Uchazec uchazec )

{

           return uchazec.getBodyTest() + uchazec.getBodyPohovor();

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
sleepy0
Stálý člen
1. 11. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

ono je to zrejme myslene v classe Uchazec:

class Uchazec
{
.	// Tu su deklarovane globalne premenne pre triedu Uchazec
.
.
// ja by som tie konstruktory riesil tak, ze si vytvorim pomocnu privatnu metodu ktora dane premenne inicializuje, napr. newCandidate ( int cizlo ... ). Ale zrejme ani toto nieje idealne riesenie.
	
	public Uchazec (int cislo, String prijmeni, String jmeno)
	{
		newCandidate ( cislo, "", "", 0, 0 );
	}

	public Uchazec ( int cislo )
	{
		newCandidate ( cislo, prijmeni, jmeno, 0, 0 );
	}
// neviem ale ak by sa to robilo tak ako napisal vyssie liborb, tak zvykne javac obvykle papulovat, lebo nepozna metodu Uchazec

	private void newCandidate ( int cislo, String prijmeni, String jmeno, int bodyTest, int bodyPohovor )
	{
		this.cislo = cislo;
		this.prijmeni = prijmeni;
		this.jmeno = jmeno;
		this.bodyTest = bodyTest;
		this.bodyPohovor = bodyPohovor;
	}
.
.	// Kod
.
	// V 2. pripade, ako som uz napisal, sa mi zda ze by ta metody vyhovel() a getBody() mala byt vo vnutri class Uchazec. Ale ak nie tak potom treba zmenit konstantu MAX_BODY na Uchazec.MAX_BODY
	public boolean vyhovel ( )
	{
		return (bodyTest>MAX_BODY/2) & (bodyPohovor > MAX_BODY/2);
	}

	public int getBody ( )
	{
		return bodyTest + bodyPohovor;
	}
.
.
.
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 11. 2011   #5
-
0
-

#4 sleepy
Pravdu díš, mělo tam být: 

public Uchazec(int cislo)
{
	this(cislo, "", "");
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Ukol z javy za penize — založil Tepil

Použitelnost Javy? — založil Algon Janer

Cvičení z Javy — založil Michal

Přepsání C do Javy — založil Neony

Použití Javy? — založil vesík

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý