Více delete pro button – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Více delete pro button – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVíce delete pro button – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

krpik0
Newbie
26. 7. 2019   #1
-
0
-

Zravím,

Prosím o radu jak udělat kod abych buttonem smazal data z několika tabulek v mysql databazi

 dt = New DataTable 'data
        Dim con As New SqlConnection
        Dim cmd As New SqlCommand
        DateTimePicker1.CustomFormat = "yyyy-MM-dd"
        DateTimePicker1.Format = DateTimePickerFormat.Custom
   
        Dim dt As String = ("Delete from tabulka1 where radek2 < '" & DateTimePicker1.Text & "'")

      // zde přidat kod aby mi to asi ukončilo script a načetlo druhy
       
        Dim dt As String = ("DELETE FROM tabulka 2 WHERE radek1 and closed  < '" & DateTimePicker1.Text & "'")

pod buttonem bude více delete takže každy delete se bude muset asi ukončit aby se načetl potom další řadek

máte někdo zkušenost?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.58.–
gna
~ Anonymní uživatel
1847 příspěvků
27. 7. 2019   #2
-
0
-

Jaké skripty prosímtě? :) A jakou chybu ti to píše?

Stejně jako minule. Buď je ten command znovupoužitelný, tak ho jen upravíš:

cmd.CommandText = "AA"
cmd.ExecuteNonQuery()

cmd.CommandText = "BB"
cmd.ExecuteNonQuery()

Nebo není znovupoužitelný a pro každý příkaz použiješ samostatnou instanci. A ještě bych pro jistotu ty předchozí vždycky úplně zrušil (pomocí Dispose; using je jakoby try-finally-dispose)

Using cmd As New SqlCommand("AA", con)
	cmd.ExecuteNonQuery()
End Using

Using cmd As New SqlCommand("BB", con)
	cmd.ExecuteNonQuery()
End Using

A přejdi na C#. VB je mrtvý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý