Lazarus - objekt želva – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Lazarus - objekt želva – Pascal – Fórum – Programujte.comLazarus - objekt želva – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Gerchan
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravim. Učíme se programovat v programu Lazarus a zrovna děláme s želvou. Ale mám takový problém. Když udělám jedno tlačítko, které nakreslí dům a druhé, které nakreslí zelenou plochu pod domem, tak se pokaždé nakreslí na novou plochu. Takže když nakreslím dům a pak nakreslim zelenou plochu pod nim, tak se ten dum smaze a vykresli se jen ta zelena plocha a naopak. Nevíte kde je chyba? Zde posílám celý kod pro jistotu.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var z: TZelva;
    i: Integer;
begin
  z:=TZelva.Create;
  z.BP:=clGreen;
  z.PresunXY(250, 280);
  for i:=1 to 4 do
  begin
    z.Vpred(100);
    z.Vlevo(90);
    end;
  z.Vlevo(90);
  z.Vpred(100);
  z.Vpravo(90);
  for i:=1 to 3 do
  begin
    z.Vpred(100);
    z.Vlevo(120);
    end;
  z.PN;
  z.Vlevo(35);
  z.Vpred(12);
  z.Vypln(clRed);
  z.Vpravo(90);
  z.Vpred(25);
  z.Vypln(clBlue); // domek

---

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
var z: TZelva;
begin
  z:=TZelva.Create;
  z.BP:=clGreen;
  z.PresunXY(1, 479);
  begin

      z.Vpred(640);
      z.Vlevo(90);
      z.Vpred(199);
      z.Vlevo(90);
      z.Vpred(640);
      z.Vlevo(90);
      z.Vpred(199);
      z.Vlevo(90);
      end;
    z.PN;
    z.Vlevo(35);
    z.Vpred(10);
    z.Vypln(clGreen); // zelena plocha

Zde jsou soubory pro Lazarus, je tam i ten unit soubor ZelvaUnit.pas

http://www.uloz.to/…871/ukol-rar

Díky předem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.101.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
24. 10. 2011   #2
-
0
-

V InitImage ten Image celý překresluješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Vita
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 2. 2013   #3
-
0
-

Musíš při stisknutí druhého tlačítka volat ještě akci tlačítka 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.93.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Lazarus help — založil kardon

Lazarus — založil Rampa

Lazarus — založil ProgDan

Lazarus a W8.1Pre — založil 7232

Lazarus - ListBox — založil Borisek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý