Práce s hodnotou čas – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s hodnotou čas – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce s hodnotou čas – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
21. 8. 2019   #1
-
0
-

Dá se nějak zapsat hodnota aktuálního času jako číslo, tak, že s ní umí program pracovat jako s číslem a ne tak, že program vyplivne hodnotu, ale neumí například aktuálním časem vynásobit nějaké číslo. Chci udělat program, který by časem násobil určité číslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.11.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
22. 8. 2019   #2
-
0
-

#1 VasekTrain CZ
Tak jednotlivé složky převedeš na společnou jednotku, ne?

// hh:mm:ss => secs
int hh = 0, mm = 40, ss = 10;
int secs = (hh * 60 * 60) + (mm * 60) + ss;

printf("%02d:%02d:%02d %d\n", hh, mm, ss, secs);

secs *= 2;

// secs => hh:mm:ss
int xx = secs;
ss = xx % 60; xx /= 60;
mm = xx % 60; xx /= 60;
hh = xx;
printf("%02d:%02d:%02d %d\n", hh, mm, ss, secs);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
VasekTrain CZ
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
22. 8. 2019   #3
-
0
-

A napíšeš mi k tomu prosím kód, jak časem vynásobit číslo 5.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.91.–
22. 8. 2019   #4
-
0
-

#3 VasekTrain CZ
V ukázce čas vynásobil 2, viz řádek obsahující secs *= 2;

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MilanL+1
Grafoman
22. 8. 2019   #5
-
0
-

#3 VasekTrain CZ
vždyť to tam máš - je tam násobení těch sekund 2.

otázkou je v jakých jednotkách ten čas chceš mít zda celé sekundy, nebo i s desetinami sekund, nebo v minunátch celých/se sekundami v desetiné část atd.

Programy mají docela často typ DateTime, který je vztažen k určitému poč. datu a je to jedno desetiné číslo, kde celá část udává počet dní od daného start data a v desetinné části je pak čas (jako část dne)., nebo je to celé číslo udávající počet sekund od toho vztažného data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Grafoman
22. 8. 2019   #6
-
0
-

#2 gna
On chtěl asi vytáhnout tu hodnotu z aktuálního času.

#3 VasekTrain CZ
Hele měl bys taky trošku hledat sám. gogle ti vyhodí spoustu odkazů, dokonce i české tutorialy, stačí zadat "C++ práce s časem". 

Jakmile si čas převedeš nějakým způsobem na hodnotu, tak s ní pak můžeš pracovat jak chceš, včetně případného převodu zpátky do DateTime formátu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
23. 8. 2019   #7
-
0
-

#6 MilanL
Přesně tak, já jsem chtěl vytáhnout tu hodnotu z aktuálního času. Aby např když bude 12:36, tak aby mi to vytvořilo proměnnou s hodnotou 1236.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.91.–
23. 8. 2019   #8
-
0
-

Aby např když bude 12:36, tak aby mi to vytvořilo proměnnou s hodnotou 1236.

Tak hodiny vynásobím 100 a přičtu minuty. Nebo to jde udělat jako řetězec pomocí sprintf.

hu

Ještě pozn.: není mi jasné, k čemu je dobré mít int 1236

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
23. 8. 2019   #9
-
0
-

#7 VasekTrain CZ
Aktuální čas znamená co? 12:36 je co? Ten čas nějak získáš a je v nějakém formátu. Tak ten převeď (pokud je to potřeba) na něco "počítatelného". K čemu ti bude 1236 je mi záhadou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kenvelo+2
Super člen
24. 8. 2019   #10
-
0
-

#1 VasekTrain CZ

 

#include <ctime>
#include <iostream>
 
int main()
{
    std::time_t result = std::time(nullptr);
    std::cout << std::asctime(std::localtime(&result))
              << result;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.64.2.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Ivos
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
5. 9. 2019   #11
-
-1
-
Mimo téma
Kit -

Prosím poradíte mi, kde by se dalo zapojit do nějakých zajímavějších projektů? jsem java programátor, a v práci už mi to přijde pořád stejné, chtěl bych hlavně pobrat nějaké nové zkušenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
5. 9. 2019   #12
-
0
-

#11 Ivos
Podle toho, kam jsi to plácnul, bych si tě na práci nevybral, protože

1. Toto je konference C/C++, ty jsi javista
2. Tvůj příspěvek nijak nesouvisí s tématem vlákna

Co je tak složitého založit si svoje vlákno ve správné konferenci?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Ivos
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 9. 2019   #13
-
0
-

Tak to si myslím že je celkem jedno, jde mi hlavně o přehled lidí, kteří třeba mají nějaké zajímavé zkušenosti, a dokáží mne nasměřovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Patrik
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
9. 9. 2019   #14
-
0
-

Doporučuji si polhedat na internetu společnost coolpeople, která dává dohromady lidi, kteří se specializují na IT, a dohazují jim pak práci přímo na míru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.220.101.–
Ivos
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
12. 9. 2019   #15
-
0
-

Tak jsem byl u nich na pobočce v Praze, pán mi tam vše vysvětlil, ptal se mne na mé zkušenosti, a jinak už bude probíhat vše online, takže super díky za radu!

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý