Efektivnejsi tvorba webovych aplikaci s Twitter Bootstrap WYSIWYG – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Efektivnejsi tvorba webovych aplikaci s Twitter Bootstrap WYSIWYG – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comEfektivnejsi tvorba webovych aplikaci s Twitter Bootstrap WYSIWYG – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

3. 9. 2019   #1
-
0
-

Ahoj,
V softwarovem inzenyrstvi existuje metodologie RAD (Rapid Application Development), ktera spociva z GUI builderu a zdrojoveho kodu. 
Ve vypocetni technice je WYSIWYG, coz je system pro editovani. WYSIWYG system umoznuje upravy vypadajici jako renderovany konecny produkt.
Ve web designu je Twitter Bootstrap, coz je framework pro UI.

Webove aplikace lze navrhovat rychle a snadno s metodologii RAD a Bootstrap WYSIWYG. Napr. https://bootsnipp.com/builder a https://bootsnipp.com/forms

Mam 2 dotazy:
1. Proc nevidim nikoho pouzivat GUI Builder (Bootstrap WYSIWYG) kdyz se vyviji webova aplikace?
2. Jaky nejlepsi WYSIWYG znate, s nejcistsim kodem, ktery ma nejvice funkci, a muze se pouzit po dobu celeho life-cycle vyvoje webove aplikace?

Pokud to spolecne vyresime, vsichni si tim zefektivnime vyvoj webovych aplikaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 205.185.199.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
4. 9. 2019   #2
-
0
-

#1 verejneuzitecnysw
S těmi nástroji je to jako s programovacím jazykem MS VS C++/CLI. Je sice teoreticky ideální, ale nikdo ho nepoužívá a dokonce i MS na něj hodil bobek. Ten svět "HTML+CSS a spol" je natolik rozsáhlý, že je lepší "mít kontrolu" na kodem než se spolehat na nějaký GUI/WYSIWYG editor, který se při sestavování rozsáhlejší úlohy zaručeně posere. Dříve tu byl MS FrontPage, ale ani ten neuspěl. Nicméně na menší projekty se to určitě používá a to hodně. Koukni třeba https://www.ovh.cz/…rovnani-cms/

je zvláštní že to samý píšou i tvůrci knih o ASP .NET :) že je lepší mít na kodem kontrolu než se spolehat na nějaký visuální designer ... ale mužeš si vybrat co chceš a dělat v čem chceš ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:ec89:b302:b42a:12ea...–
4. 9. 2019   #3
-
0
-

#2 Jerry
Zatim nekamaradis moc s WYSIWYGem. :)
Twitter Bootstrap ma komponentovy model, ktery dava hranice svetu HTML/CSS/JS. 
Bootstrap komponenty sestavime manualnim psanim kodu, nebo visualne pres WYSIWYG. Visualni sestaveni je exponencialne efektivnejsi a vysledny kod identicky. 
Microsoft Visual Studio ma GUI Builder, i QT, GTK, Flex, Swing, Java FX to maji.

CMS pouziva WYSIWYG, ale CMS je system pro management obsahu.

GUI Builder (v RAD) je paleta a platno (+ properties) pro visualni tvorbu GUI.

Prozradim, ze jsem napsal pro visualni tvorbu formularu s Twitter Bootstrap WYSIWYG system v HTML/CSS/jQuery. WYSIWYG system tvori identicke HTML, jako bych psal rucne, takze to nikdo nema sanci rozpoznat. HTML se pouzije treba jako template pro ad-hoc vyvijeny system v Jave (nebo .NET) pro views. 

Komplexni form, manualne zabyrajici pul dne, umi WYSIWYG za pul hodiny. Cely frontend manualne za par dnu, s WYSIWYG obvykle za den.

Jde i prepnout do HTML a hackovat kod, pote zpet do visualniho modu. Je to zalozene na DOM, takze jQuery $("#neco").append(...); funguje dale

K bodu 2 hledam nejvice funkcemi nabity Bootstrap WYSIWYG.

MS Frontpage byl HTML editor, nahrazen za MS Publisher, ktery je uspesny dodnes, ale pro laiky, a neresi potrebu webovych vyvojaru.

Profi webovy vyvoj jde napr. s "Bootstrap Studio" (placene JS reseni). Kdyz dame hlavy dohromady, budeme mit pokoj od HTML a cely life-cycle webove aplikace managovan GUI Builder systemem. Upravy jdou bez stourani do markupu. S Bootstrap uz neni potreba upravovat CSS. Jen kdyz se obarvuje (theming). Grid system a predpripravene CSS tridy resi zbytek. 

Pochopil jsem odpoved na 1., ze se v tomto ohledu znalost nepredava v knihach ani v komunite. Jen nevim proc. Nemuze to byt nejake negativni zaujeti proti WYSIWYG konceptu, prave kvuli Microsoft produktum, ktere generuji necitelne spagety? V JS pres .append() jde pridavat ciste, validni, bootstrap html.

Odpoved na 2. zatim nic. (jaky nejlepsi Twiiter Boostrap WYSIWYG znate). Ja vim o Bootstrap Studio, ale to neni free. Kontrola nad kodem je stejna, jako bez WYSIWYG.

https://bootstrapstudio.io/ Cely frontend jde visualne naklikat, a tim se uz nenadrit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 209.107.192.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
4. 9. 2019   #4
-
0
-

to tvoje bootstrap studio stojí 60 dolarů

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.214.–
4. 9. 2019   #5
-
0
-

Nerozumim. Co tim myslis, Jerry?

Nahlásit jako SPAM
IP: 209.107.192.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 9. 2019   #6
-
0
-

On zminil FrontPage. Ten resil neco podobneho. Navic, I editaci obsahu.

Ten program muze byt dobry, ale take muze byt k nicemu.
Vetsinou potrebujes mit dynamicky web, to se 10 kliknutimi neda vyresit. Formular uz vubec. Pouze vzhled, ale to je 1% celeho kodu u dynamickeho webu. To by ti to ten program musel vyresit I databazove, php kod a dalsi serepeticky. Nerikam, ze to nejde tak naprogramovat. V podstate by slo pouzit neco jako php nette, js jquery, css bootstrap. Nebo ruzne pluginy do php pro formy a jine technologie.

'znalost nepredava v knihach ani v komunite' - knihy nestihaji drzet krok s vyvojem. Znalosti jsou v online dokumentaci nebo googlem najdes ruzne diskuze, komunitu. Ten tvuj program by musel upgradovat v podstate kazdy mesic.
Jak se kdysi resil layout slozite v css, tak dneska je mozne definovat si v css, kde ktery blok bude. Pripadne je prehazet podle cisla. Nemusis resit v css nejake position nebo tak neco.

'(jaky nejlepsi Twiiter Boostrap WYSIWYG' - nepouzivam

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 9. 2019   #7
-
0
-

Takhle, cely problem obvykle spociva v tom, ze zakaznik pozaduje individualni chovani prvku.
To, co tady popisujes jako suprovni vec, ja si v textovem editoru dokazi vyrobit asi za 15 minut, obvykel metodou copy-paste z jinych projektu nebo dokumentace css bootstrapu. K tomu napojim css bootstrap. a mam stejny vzhled. Ba, co vic, primo si nastavim nektere parametry bez sloziteho klikani, jako css a ruzne aria a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
5. 9. 2019   #8
-
0
-

Co treba nejaky Twitter Bootstrap GUI Builder napred evaluovat, nez hned psat o limitacich? Pokud manualni kodovani zabere 15 minut dobry GUI Builder zabere 5 minut.

GUI Builder stavi GUI. Chovani (conditional flow) stavi Application Builder. I chovani jde sestavit (naklikat). O tom ale jindy. 

GUI Builder a RAD setri cas i namahu. Manualni psani kodu je pomalejsi i namahavejsi nez volba prvku z palety, vlozeni na platno, a nastaveni properties. 

Musite se snazit vice evaluovat. MS Frontpage neni GUI Builder. HTML generator pro laiky. Nyni je spojen s MS Publisher do jednoho. Neni to spatny produkt. Je pro jinou cilovou skupinu. GUI Builder je ale pro profesionalni vyvojare. Jeho mise je setrit cas. Pokud by cas nesetril, neco by bylo spatne. Pokud by klikani bylo slozite, mel by konkretni produkt slabIinu v UX.

Ma QT Designer slabinu v UX? Nebo GTK Designer? Nebo Visual Studio? U dospelych produktu se to nestava. Bootstrap Studio je muj program? Jak to myslite? Think positive.

Nahlásit jako SPAM
IP: 209.107.192.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 9. 2019   #9
-
0
-

#8 verejneuzitecnysw
evaluovat :) to můžu ... já sem teda spíš embedded programátor+analytika a numerická optimalizace atd. než web,  v HTML+CSS dělám je zřídka jednodušší stánky ale pokud sem s někým mluvil kdo dělá aktivně PHP nebo i APS .NET starý/nový tak radši než nějakej visual designer tak to dělá ručně ... prej proto že nad výsledným kodem má absolutní kontrolu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:ecf9:a424:90a1:477e...–
5. 9. 2019   #10
-
0
-

#9 Jerry GUI Builder vyzkouseli umelci jaky? Kontrola chybela v nastroji nad cim konkretne? 

Zkuste evaluovat nejaky Twitter Bootstrap GUI Builder. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 209.107.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý