Znaková sada, funkce mail() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Znaková sada, funkce mail() – PHP – Fórum – Programujte.comZnaková sada, funkce mail() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Corrosio0
Duch
26. 9. 2019   #1
-
0
-

Zdravím všechny "guru". Snad zde najdu pomoc, zkouším štěstí.

S kolegou tvoříme web. Součástí tohoto webu je i formulář, který je obslužným php souborem zpracován na 
straně serveru. Nyní se pokusím nastínit problém, který teď momentálně se zdá být nevyřešitelným.
Jde o to, že po zpracování formuláře obslužným souborem php, tak skript v něm obsažený zasílá e-mail na konkrétní adresu, záhada je ovšem ta, že vše při testování funguje správně (testování probihalo na více pc, prohlížečích s více účastněnými) mě osobně se tyto emaily z tohoto formuláře zobrazují správně, pak jej testoval kolega u sebe (oba dva používáme hosting u wedos), a u něj nastal problém ten že pár přijatých e-mailů od konkrétních "testovacích lidí" se znaky přijaté v e-mailu nezobrazují správně, a znaky, převážně s diakritikou se nezobrazují správně, za boha nemůžeme problém vyřešit.
Hlavička samotného emailu z funkce mail() má nadefinované kodování následně: (viz zdrojový kod) : plus pro představu vkládám i 2 emaily, jeden co se zobrazuje správně, a druhý co je mimo.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

 $headers = "Content-Type:text/html;charset=utf-8" ;                
     $headers .= "From:". $email; 

     $email_to = 'p.fort1990@gmail.com';

     $subject = "Nová registrace" ;

     $body = "Nová registrace od: $jmeno $prijmeni\n\n $den_nar . $mes_nar . $rok_nar\n\n $email\n  $tel_nr\n $ulice_cp\n $mesto, $post_code, $country\n\n  $nr_rp\n $str\n $lokalita\n" ;
     mail($email_to, $subject, $body, $headers);

Nějaké nápady, kde hledat problém? U mě na hostingu se zdá být vše OK. Ale u kolegy se ten samí formulář chová takto. :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.192.35.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
26. 9. 2019   #2
-
0
-

Mezi hlavičkami nemáš odřádkování. Předmět je součástí hlaviček a kódování se uvádí samostatně, resp. v jeho obsahu. Pro PHP je spousta knihoven, které umí správně naformátovat email, tak některou použij.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Znaková sada — založil Q.

Znaková sada? — založil Lordest

Funkce mail() — založil Mirek Braho

Wampserver - funkce mail — založil Tomáš

Funkce PHP Mail — založil Marp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý