Kontrola programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comKontrola programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Mory0
Newbie
25. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím potreboval bych jen jesli by jste kdyztak poradili jestli by se tam dalo neco ulehcit nebo pozmenit. Program sam o sobe dela presne to co ma ale asi to mam moc slozite nejak nevim jak to zlepsi… Hlavne tohle je pro tri argumenty a mam jich mit pro 20 a uz ted je to nehorazne dlouhe… Diky moc

Jo a nikdy jsem nedelal s argumenty takze nevim jestli je to dobre, ale zatim to funguje.

#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
	int x1, x2, x3;
	int y1, y2, y3;
	int AB, BC;
	float delka;
	int SV = 0; //Kvadranty jsou urceny podle zemepisneho smeru
	int JV = 0;
	int JZ = 0;
	int SZ = 0;
	int uzavreni;
	if(argc < 2)
	{
		cout << "Program akceptuje jeden parametr 2-20!";
		cin.get();
	}
	else if(argc == 2) //Pro 2 body
	{
		cout << "Zadejte souradnice 1. bodu" << endl;
		cout << "x = ";
		cin >> x1;
		cout << "y = ";
		cin >> y1;
		cout << "Zadejte souradnice 2. bodu" << endl;
		cout << "x = ";
		cin >> x2;
		cout << "y = ";
		cin >> y2;
		AB = ((x2 - x1)*(x2 - x1)+(y2 - y1)*(y2 - y1));
		delka = sqrt(AB);
		if((x1 > 0)&&(y1 > 0))
			SV++;
		else if((x1 > 0)&&(y1 < 0))
			JV++;
		else if((x1 < 0)&&(y1 < 0))
			JZ++;
		else if((x1 < 0)&&(y1 > 0))
			SZ++;
		if((x2 > 0)&&(y2 > 0))
			SV++;
		else if((x2 > 0)&&(y2 < 0))
			JV++;
		else if((x2 < 0)&&(y2 < 0))
			JZ++;
		else if((x2 < 0)&&(y2 > 0))
			SZ++;
		if((x1 == x2)&&(y1 == y2))
			uzavreni = 1;
		else
			uzavreni = 0;
		cout << "*Delka lomene cary dane body je " << delka << endl;
		cout << "*Pocet bodu v kvadrantech (++, +-, --, -+)";
		cout << " " << SV;
		cout << " " << JV;
		cout << " " << JZ;
		cout << " " << SZ << endl;
		if(uzavreni == 1)
		{
			cout << "*Lomena cara je uzavrena" << endl;
			cin.get();
			cin.get();
		}
		else if(uzavreni == 0)
		{
			cout << "*Lomena cara neni uzavrena" << endl;
			cin.get();
			cin.get();
		}
	}
	else if(argc == 3) // Pro 3 body
	{
		cout << "Zadejte souradnice 1. bodu" << endl;
		cout << "x = ";
		cin >> x1;
		cout << "y = ";
		cin >> y1;
		cout << "Zadejte souradnice 2. bodu" << endl;
		cout << "x = ";
		cin >> x2;
		cout << "y = ";
		cin >> y2;
		cout << "Zadejte souradnice 3. bodu" << endl;
		cout << "x = ";
		cin >> x3;
		cout << "y = ";
		cin >> y3;
		AB = ((x2 - x1)*(x2 - x1)+(y2 - y1)*(y2 - y1));
		BC = ((x3 - x2)*(x3 - x2)+(y3 - y2)*(y3 - y2));
		delka = sqrt(AB) + sqrt(BC);
		if((x1 > 0)&&(y1 > 0))
			SV++;
		else if((x1 > 0)&&(y1 < 0))
			JV++;
		else if((x1 < 0)&&(y1 < 0))
			JZ++;
		else if((x1 < 0)&&(y1 > 0))
			SZ++;
		if((x2 > 0)&&(y2 > 0))
			SV++;
		else if((x2 > 0)&&(y2 < 0))
			JV++;
		else if((x2 < 0)&&(y2 < 0))
			JZ++;
		else if((x2 < 0)&&(y2 > 0))
			SZ++;
		if((x3 > 0)&&(y3 > 0))
			SV++;
		else if((x3 > 0)&&(y3 < 0))
			JV++;
		else if((x3 < 0)&&(y3 < 0))
			JZ++;
		else if((x3 < 0)&&(y3 > 0))
			SZ++;
		if((x1 == x3)&&(y1 == y3))
			uzavreni = 1;
		else
			uzavreni = 0;
		cout << "*Delka lomene cary dane body je " << delka << endl;
		cout << "*Pocet bodu v kvadrantech (++, +-, --, -+)";
		cout << " " << SV;
		cout << " " << JV;
		cout << " " << JZ;
		cout << " " << SZ << endl;
		if(uzavreni == 1)
		{
			cout << "*Lomena cara je uzavrena" << endl;
			cin.get();
			cin.get();
		}
		else if(uzavreni == 0)
		{
			cout << "*Lomena cara neni uzavrena" << endl;
			cin.get();
			cin.get();
		}
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 160.217.132.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

jjj začni studovat pole.

EDIT: tím je myšleno, jde to jednodušeji - pomocí polí - takže hrr na ně :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Mory0
Newbie
25. 10. 2011   #3
-
0
-

Jo díky kouknu na to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.217.132.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Kontrola HW — založil Petr

Kontrola id — založil Majox

Kontrola — založil jiri.free

Kontrola vstupu — založil Kuba-$

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý