HWnd - kurzor v textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HWnd - kurzor v textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comHWnd - kurzor v textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
27. 10. 2019   #1
-
0
-

Ahoj,

mám stupidní dotaz ohledně hwnd a sice s kurzorem v Textboxu. O hwnd vím jenom to že je to nějaký komplexní nástroj s Handly Windows.

Našel jsem kódy, jak skrýt a zobrazit Caret v textboxu i jak vytvořit vlastní. Funguje to výborně, mám vlastní Caret jako načtený obrázek, ale jakmile mojí aplikaci překryje jiné okno, caret se změní na původní Windowsovský. Na událost Form_GotFocus to nijak nereaguje.

Prosím o pomoc, díky, Honza

příklad mého kódu:  

Private Declare Function CreateCaret Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, _
ByVal hBitmap As Long, ByVal nWidth As Long, ByVal nHeight As Long) As Long 
Private Declare Function LoadBitmapA Lib "user32" (ByVal hInstance&, ByVal ResID&) As Long
Private Declare Function ShowCaret Lib "user32" (ByVal hwnd As Long) As Long 
Private Declare Function HideCaret Lib "user32" (ByVal hwnd As Long) As Long 


použití:
CreateCaret txtServer.hwnd, imlImages.ListImages(5).Picture, 8, 13
ShowCaret txtServer.hwnd
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.236.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
27. 10. 2019   #2
-
0
-

Focus nedostává form, ale ten textbox. Na něm ohandluj Got/LostFocus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

HWND jako int — založil LJ1024

Jak využít hwnd okna? — založil vanasi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý