Soubor js dotaz – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Soubor js dotaz – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSoubor js dotaz – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Borisek0
Stálý člen
1. 11. 2019   #1
-
0
-

Zdar.

Nějaký jednoduchý PHP a JS jsem si už občas napsal, ale toto je pro mně uplně něco noveho.

Muže mi někdo vysvětlit, proč, když to otevřu, je to jen na jednom řadku?

http://leteckaposta.cz/553284432
http://leteckaposta.cz/881529329

PS: Nepomohl by někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
952 příspěvků
2. 11. 2019   #2
-
0
-

#1 Borisek
Interpretr nepotřebuje, aby byl zdroják pěkně formátovaný. Pro zrychlení přenosu a zpracování se skripty často minifikují. Takže typicky existuje čitelná verze kódu, na které se pracuje, a z ní se generuje zhuštěná verze, která se distribuuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
2. 11. 2019   #3
-
0
-

Takže žadný editor mi to nesformatuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
952 příspěvků
2. 11. 2019   #4
-
0
-

Podle názvu bych tipnul, že je to tween.js, takže nic přeformátovávat nemusíš.

Jinak programátosrké editory mívají funkci pro automatické formátování. A existují i online formátovače, hledej formatter, prettyfier, beautifier.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
2. 11. 2019   #5
-
0
-

  

Ja to našel tady  https://github.com/…eries-Canvas

Nepomohl by jste lamě   

<!DOCTYPE html>
<html manifest="demo.manifest"><head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <meta charset="utf-8">
    <title>Canvas Steel</title>
</head>
<body onload="init()" style="background-color:#84a5ed">
    <table>
        <tbody><tr>
            
              
              <canvas id="canvasLinear7" width="140" height="320"></canvas>  
                
                
            </td>
        </tr>
        
        </tbody>
    </table>
    
	<script>
   
   

    function init() {
        

        

        // Define value gradient for bargraph
        var valGrad = new steelseries.gradientWrapper(  0,
                                                        100,
                                                        [ 0, 0.33, 0.66, 0.85, 1],
                                                        [ new steelseries.rgbaColor(0, 0, 200, 1),
                                                          new steelseries.rgbaColor(0, 200, 0, 1),
                                                          new steelseries.rgbaColor(200, 200, 0, 1),
                                                          new steelseries.rgbaColor(200, 0, 0, 1),
                                                          new steelseries.rgbaColor(200, 0, 0, 1) ]);      
     
        linear7 = new steelseries.Linear('canvasLinear7', {
                            width: 140,
                            height: 320,
                            gaugeType: steelseries.GaugeType.TYPE2,
                            titleString: "Thermometer",
                            unitString: "Unit",
                            threshold: 21,
                            lcdVisible: true
                            });
       

        // Start the random update
        
        setInterval(function(){ setRandomValue(linear7, 100); }, 9999);
     
    }

    function setRandomValue(gauge, range) {
        gauge.setValueAnimated(Math.random() * range);
    }
 
</script>
<script src="tween-min.js"></script>
<script src="steelseries-min.js"></script>
</body></html>

Je tam funkce setInterval, ktera vola funkci setRandomValue a ta gneruje hodnotu 0- 100 a podle ni se pohybuje teplota na budiku.

Potřeboval bych uplně odstranit tu funkci setRandomValue a misto ní načitat tu hodnotu ze souboru.

Ted si vypisuji teplotu jen jako hodnotu

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<div id="demo">Žádná data :(</div>

<script>
function nactiKotel() {
  var xhttp = new XMLHttpRequest();
  xhttp.onreadystatechange = function() {
    if (this.readyState == 4 && this.status == 200) {
      document.getElementById("demo").innerHTML =
      this.responseText;
      
    }
  };
  xhttp.open("GET", "shm/teplota_kotel", true);
  xhttp.send();
}

nactiKotel();

setInterval(function () {
  nactiKotel();
}, 10000);
</script>

</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
952 příspěvků
2. 11. 2019   #6
-
0
-

Tak na tom odkazu je vedle tween-min.js i tween.js. Hádej co v něm je.

A pro tuhle úpravu ho vůbec nepotřebuješ číst. Prostě místo náhodné hodnoty nastav tu svoji načtenou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
2. 11. 2019   #7
-
0
-

To se řekne nastav   

O to se už snažim dlouho,  lama.

To že by do toho stačilo přidat tu moji funkci function nactiKotel() vim ale nějak to nzvladam.

I ten spodní skript mi psal kamoš

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
952 příspěvků
2. 11. 2019   #8
-
0
-

   

<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <meta charset="utf-8">
    <title>Canvas Steel</title>
    <script>
        function init() {

            // Define value gradient for bargraph
            var valGrad = new steelseries.gradientWrapper(0,
                100, [0, 0.33, 0.66, 0.85, 1], [new steelseries.rgbaColor(0, 0, 200, 1),
                    new steelseries.rgbaColor(0, 200, 0, 1),
                    new steelseries.rgbaColor(200, 200, 0, 1),
                    new steelseries.rgbaColor(200, 0, 0, 1),
                    new steelseries.rgbaColor(200, 0, 0, 1)
                ]);

            linear7 = new steelseries.Linear('canvasLinear7', {
                width: 140,
                height: 320,
                gaugeType: steelseries.GaugeType.TYPE2,
                titleString: "Thermometer",
                unitString: "Unit",
                threshold: 21,
                lcdVisible: true
            });

            nactiKotel(linear7);
            setInterval(function() {
                nactiKotel(linear7);
            }, 1000);

        }

        function nactiKotel(gauge) {
            var xhttp = new XMLHttpRequest();
            xhttp.onreadystatechange = function() {
                if (this.readyState == 4 && this.status == 200) {
                    var teplota = parseInt(this.responseText); // to mozna neni potreba
                    gauge.setValueAnimated(teplota);
                }
            };
            xhttp.open("GET", "shm/teplota_kotel", true);
            xhttp.send();
        }
    </script>
    <script src="tween-min.js"></script>
    <script src="steelseries-min.js"></script>

</head>

<body onload="init()" style="background-color:#84a5ed">
    <canvas id="canvasLinear7" width="140" height="320"></canvas>
</body>

</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Expert
2. 11. 2019   #9
-
0
-

#8 Borisek
jj stačí v setinterval nahradit tu funkci setrandomvalue nejakou vlastní kde budeš mít to tvoje načítání ze souboru..

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Borisek0
Stálý člen
2. 11. 2019   #10
-
0
-

Děkují moc   

Je tam ale nějaký problem.

Ten orginal, co jsem tu dal ukazuje na 2 desetina čisla, třeba  54.45.

V souboru teplota_kotel mám jedno 54.4 a zkoučel jsem i vytvořit nový subor teplota_kotel1 a dal do toho 54.45

Když se spustí to vykreslovaní, je to ok.

Ale když se zastaví, zustane hodnota zaokrouhlena 54.00

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
Kit+14
Guru
2. 11. 2019   #11
-
0
-

#10 Borisek
Místo parseInt() dej parseFloat().

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.243.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Borisek0
Stálý člen
2. 11. 2019   #12
-
0
-

Funguje.    

Děkují moc všem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
Borisek0
Stálý člen
2. 11. 2019   #13
-
0
-

By byla ještě prozba.

Bylo by složite upravit ten spodní čiselník, aby ukazoval jen čisla s jednou desetinou čárkou?

35.4

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
Kit+14
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.243.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Borisek0
Stálý člen
3. 11. 2019   #15
-
0
-

#14 Kit
Tam je napsane.
Funkce Math.round() vrací hodnotu čísla zaokrouhleno na nejbližší celé číslo.
Nevim, zda jsem to dobře vysvětlil, co bych chtěl.

Připojen obráze
Z toho souboru shm/teplota_kotel si to taha  teplotu na jedno desetine čislo 32.7 ale
vykresluje to na 2 desetiná čisla 32.70

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
Kit+14
Guru
3. 11. 2019   #16
-
0
-

#15 Borisek
To je pro tebe takový problém vynásobit číslo deseti, zaokrouhlit a pak zase deseti vydělit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.241.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Borisek0
Stálý člen
3. 11. 2019   #17
-
0
-

No to asi jo, ale ktere?
V tom kodu, co tu dal gna je
var teplota = parseInt(this.responseText);
Tam už se stahuje teplota s jedním desetiným čislem  21.2,25,6,42.5, atd

Tak proč si to přidava tu nulu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Expert
3. 11. 2019   #18
-
0
-

#17 Borisek
no popužíváš cizí předdefinovanou šablonu kde je to nějak nadefinovaný, konkrétně jsou tam nějak nadefinovaný parametry pro labelNumberFormat, bude nejspíš potřeba nastavit setFractionalScaleDecimals.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Borisek0
Stálý člen
3. 11. 2019   #19
-
0
-

Hledat umim, ale co s tým?

this.setFractionalScaleDecimals = function (decimals) {
            fractionalScaleDecimals = parseInt(decimals, 10);
            resetBuffers({background: true});
            init({background: true});
            this.repaint();
            return this;
        };
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Expert
3. 11. 2019   #20
-
0
-

#19 Borisek
zkusit si s tím pohrát v tom tvým kodu funkce INIT nastavení parametrů pro linear7 přidat tam řádek

fractionalScaleDecimal : X,

za X zkusit dosadit různé hodnoty třeba od 0 do 5 co to bude dělat

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Borisek0
Stálý člen
4. 11. 2019   #21
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
952 příspěvků
4. 11. 2019   #22
-
0
-

   

...
lcdVisible: true,
lcdDecimals: 1
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
4. 11. 2019   #23
-
0
-

Děkují moooooooc všem   

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Expert
4. 11. 2019   #24
-
0
-

#22 gna
#23 Borisek
Já to tak hluboce nezkoumal, nejspíš bych se k tomu po delší době také dostal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Borisek0
Stálý člen
5. 11. 2019   #25
-
0
-

#24 MilanL

To nevadí, ještě mam jeden projekt po kterém už dlouho toužím, ale bude lepši Vás nechat trochu odpočinout 

Uvědomují si, že jste úplně vše udělali za mně a moc za to děkují.
Jsem prostě elektrikář, slaboproudař co si hraje s raspi.
Než jsem tu poprosil o pomoc tak jsem si par věci o canvasu přečet a také zkoušel na něj kreslit, ale toto už je úplně jinde, než obyčejné základy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Expert
5. 11. 2019   #26
-
0
-

#25 Borisek
V poho od toho ta poradna je. u cizich knihoven když není přesný popis je problém zjišťovat, odpovídající parametr z té struktury.

Také se chystám po novém roce na jeden projektík BLE (low energy bluetooth), zatím jsem neměl volné finance.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Borisek0
Stálý člen
6. 11. 2019   #27
-
0
-

Mužů ještě poprosit o radu.

Už mam 5 teploměru a funguji.

Mám však ve všech pokojích čidlo SHT31-D, které mi posila jak teplotu, tak vlhkost.
Bych chtěl do toho okna canvas pomoci funkce ctx.fillText nebo ctx.strokeText vykreslit třeba "Obývací pokoj" a pod něj vykreslit dva teploměry titleString: "Thermometer" a titleString: "Humidity".
Nějak mi však u těch teploměru schází nastavení hodnot left a top.
Jsem koukal do toho steelseries.js na tu funkci lineár a neni tam nic.

Bylo by složité tam ty 2 parametry přidat?

Jsem zkoušel vytvořit canvas, do něj vykreslit "Obývací pokoj"  a pod něj 2 canvasy - ty teploměry a nevypadá to moc pěkně.

A vytvořit cavas a do něj vložit 2 canvasy asi také nepujde.

Nebo nějaka rada, jak by jste to vyřešili Vý?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Expert
6. 11. 2019   #28
-
0
-

#27 Borisek
ahoj,

já bych to zakomponoval do té tabulky v Body, jen záleží jak to chceš uspořádat a upravit ty rozměry (jsou tam 2x Width a Height, jednou jsou nadefinovaný pro webový prvek a podruhé ve scriptu pro canvas.

nejjednodušší by bylo mít místnosti vedle sebe a ty ukazatele pro 1 místnost pod sebou.

do první řádky tabulky dáš textově názvy místností 

do druhé řádky dáš teploty a do třetí vlhkost - jen je třeba zredukovat ty rozměry.

Pokud bys chtěl mít ty ukazatele pro místnost vedle sebe, dáš nejdřív textový prvek s názvem místnosti, pak tabulku 1 řádka 2 sloupečky ve kterých budou ukazatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Expert
6. 11. 2019   #29
-
0
-

#28 MilanL

.. Další místnost => nový text názvu místnosti a nová tabulka.

Na init a aktualizace stačí 1 blok v cyklu podle počtu místností pojmenování prvků si bud očísluješ Teplomer1,...,TeplomerX, Vlhkost1,..,VlhkostX v cyklech init a aktualizace pak budeš na prvky odkazovat "Teplomer" + $i   a "Vlhkost" + $i,

nevím jak máš názvy souborů s tam možná přes nadefinované pole názvů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Expert
6. 11. 2019   #30
-
0
-

dodatek na ty objekty Canvasů si asi budeš muset udělat pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

SOUBOR.BAT&gt;SOUBOR.EXE — založil wokena

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

Soubor — založil cpp

Soubor — založil RePRO

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý