Funkce - přiřazení hodnot do pole (C) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce - přiřazení hodnot do pole (C) – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce - přiřazení hodnot do pole (C) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Blead0
Duch
25. 11. 2019   #1
-
0
-

Zdravím,
poradil by mi někdo, jak vytvořit funkci ADD, aby zařadila hodnoty o1,o2,o3 z main(), tak aby vzniklo pole s[0] Alice..., s[1] Pavel..., s[2] Aleš...? Díky


#include <stdio.h>
#include <string.h>

typedef struct
{
	char* name ;
	char* surname;
	char* address;
	char* day;
	char* month; 
	int year;
	char* telnumber;
	char* email;
	int* count;
} human;

void create_list(human s[])
{
	human people[3];

	for (int i = 0; i < 3; i++)
	{
		people[i].name = "0";
		people[i].surname = "0";
		people[i].address = "0";
		people[i].day = "0";
		people[i].month = "0";
		people[i].year = 0;
		people[i].telnumber = "0";
		people[i].email = "0";
	}
}



void add(human s[], human o)
{
	
}


void print(human s[])
{
	for (int i = 0; i<3;i++)
{
	printf("Seznam osob: %s %s, %s, tel: %s, email: %s, %s.%s.%d \n", s[i].name, s[i].surname, s[i].address, s[i].telnumber, s[i].email, s[i].day, s[i].month, s[i].year);
}
}


human create_human(char name[], char surname[], char address[], char *day, char *month, int year, char telnumber[], char email[])
{
	
	human human;
	human.name = name;
	human.surname = surname;
	human.address = address;
	human.day = day;
	human.month = month;
	human.year = year;
	human.telnumber = telnumber;
	human.email = email;

	return human;

}

main()
{
		human list_human[100], o1, o2, o3, o;
		int count = 0;
		o1 = create_human("Alice", "Pokorna", "Holicka 62", "2", "1", 1992, "214 145 478", "alice.pokorna@email.cz");
		o2 = create_human("Pavel", "Novak", "tr. 17 listopadu 24", "13", "1", 1992, "654 784 478", "pavel.novak@seznam.cz");
		o3 = create_human("Ales", "Maly", "Holicka 62","6","5", 1989, "772 847 457", "ales.maly@upol.cz");
		add(list_human,o1);
		add(list_human,o2);
		add(list_human,o3);
		print(list_human);
Nahlásit jako SPAM
IP: 5.104.19.–
gna
~ Anonymní uživatel
1017 příspěvků
26. 11. 2019   #2
-
0
-

Z toho kódu, který už máš, je snad jasné, že by přinejmenším mělo jít něco jako toto

s[i].name = o.name
...

A dá se tak přiřadit celá ta struktura (což nemusí být to, co chceš)

s[i] = o;

Teď potřebuješ nějak dostat to i. Buď ten seznam projdeš a najdeš volnou pozici, nebo to bude parametr funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
26. 11. 2019   #3
-
0
-

Přiřazení máš ve funkci create_human. V té se provádí zkopírování ukazatelů předaných parametry do položek struktury.

Pokud bys chtěl přiřadit mimo funkci, měj na paměti, že struktura obsahuje jen ukazatele. Musíš nejdříve alokovat paměť
 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:b46b:8c8a:e873:599b...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý