GPU Computing on OpenCL – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

GPU Computing on OpenCL – C / C++ – Fórum – Programujte.comGPU Computing on OpenCL – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kevil0
Návštěvník
8. 12. 2019   #1
-
0
-

Jak vyzkoušet příklady na stránce GPU Computing on OpenCL ve Visual Studiu 2017 v C++ ? Podporu pro CUDA mám naistalovanou.

Předpokládám, že ukázka potřebuje na začátku definovat nějakou hlavičku:
 

//CPU (Intel i7-5960X)
int sum()
{
    int sum = 0;
 
    const int* set = _gen_randoms;
 
    int i = 0;
    for(i = 0; i < N; ++i) {
        sum += set[i];
    }
 
    return sum;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.163.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
8. 12. 2019   #2
-
0
-

When you look at the above example you may think it is a too small amount of code and you are basically right. All OpenCL elements like context, queue, kernel compilation are away and if you go to examples site at https://github.com/sowson/gpucomp you will find all needed elements that are missing.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kevil0
Návštěvník
9. 12. 2019   #3
-
0
-

#2 gna
To je složitý jak ... Vůbec nechápu, jak program zkompilovat  .

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.163.–
9. 12. 2019   #4
-
0
-

Program? Je to jen nějaká funkce. 

Napsal kompiler chybu? Jakou? Pokud je to celý kód, tak nemáš funkci main, odkud se vezme _gen_randoms také není jasné. Použití set jako ukazatel na pole mi příjde nešťastné, vypadá to na klíčové slovo  (je obarveno modře).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MilanL+1
Grafoman
9. 12. 2019   #5
-
0
-

#4 hlucheucho
set bych jako proměnnou též nepoužil, různé jazyky ho mají jako klíčové slovo. Ale to, že je obarvené zde na foru, bych jako problém neviděl, obarvovač kůdu mlůže fungovat dle jiného schématu než C++,.

Jinak bych řekl, že ten prográmek myslím předpokládá též nějaké pole náhodných čísel _gen_randoms a řídící proceduru main.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
MilanL+1
Grafoman
9. 12. 2019   #6
-
0
-

#1 Kevil
na té stránce z toho tvého odkazu je v článku odkaz na github , kde je celý ten projekt s tím testem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Kevil0
Návštěvník
9. 12. 2019   #7
-
0
-

Naklonoval jsem do Visual Studia 2017 projekt z GitHubu, ale nikde nevidím *.sln Při pokusu vše znovu sestavit dostanu chybu:

Manually-specified variables were not used by the project: CMAKE_CXX_COMPILER

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.163.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
9. 12. 2019   #8
-
0
-

CMake umí vygenerovat projekt pro VS a VS umí načíst projekt CMake. Tam by neměl být problém.

Hláška, že proměnná zřejmě určující překladač nebyla použita, docela dává smysl a nejspíš to neznamená chybu.

Když se do těch souborů trochu podíváš, tak celý projekt je těchhle pár zdrojáků se závislostí na opencl, takže je úplně jedno jak si VS poradí s CMake a můžeš vytvořit ten projekt sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Grafoman
9. 12. 2019   #9
-
0
-

#7 Kevil

nebo použít CB.

jinak OpenCL a CUDA jsou 2 rozdílný věci. CUDA SDK je jen pro Nvidii, OpenCL je univerzálnější dokáže vytvořit kod fungující jak na NV tak na AMD grafikách, na úkor mírného snížení výkonu proti specializovaným knihovnám CUDA vs AMD StreamProcesors.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

OpenCl — založil neduchal

Infinite loop v OpenCL — založil Matus

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý