C# Změna velikosti ikon na ploše – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Změna velikosti ikon na ploše – .NET – Fórum – Programujte.comC# Změna velikosti ikon na ploše – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Josef Doležal
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych v C# měnit velikosti ikon na ploše. Potřeboval bych je pravidelně měnit v časovém itervalu (až několikrát za sekundu) - jako při stisknutém Ctrl a scrollování. Změna rozmístění ikon po zvětšení mě trápit nebude.

Díky za pomoc, Josef Doležal

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.252.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
27. 10. 2011   #2
-
0
-

Velikost ikon na ploše je uložena v registru: 

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics\Shell Icon Size

A následně "jen" donutit plochu, aby si to nové nastavení vzala za své. Možná by to šlo přes SHChangeNotify.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Josef Doležal
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 10. 2011   #3
-
0
-

Při úpravě registru vyžaduje plocha restart PC. :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.252.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1379 příspěvků
28. 10. 2011   #4
-
0
-

#3 Josef Doležal
A nestačilo by ukončit proces exploreru a opětovně jej spustit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.120.–
MajuJoe0
Duch
29. 10. 2011   #5
-
0
-

Jestli jsem to správně pochopil, měl by k tomu sloužit tento kód. Bohužel se mi ho nepodařilo sprovoznit :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.252.–
MajuJoe0
Duch
1. 11. 2011   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.252.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 11. 2011   #7
-
0
-

Zápis do registru a poslání SendMessageTimeout na změnu velikosti ikon funguje. Ovšem je tu problém, že je to posíláno jako broadcast s časovým timeoutem (v příkladu 5000ms), kterýžto se týká jednoho obeslaného okna a samozřejmě jich je více a sčítá se. Takže: 

Potřeboval bych je pravidelně měnit v časovém itervalu (až několikrát za sekundu) - jako při stisknutém Ctrl a scrollování.

je tímto způsobem nesplnitelné. Tedy pokud si původně nechtěl napsat několikrát za minutu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
MajuJoe0
Duch
2. 11. 2011   #8
-
0
-

A nějakým jiným způsobem? Třeba ploše simulovat to scrollování? Nebo nějakým způsobem upravit metodu z odkazu (např. menší timeout?)? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.252.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 11. 2011   #9
-
0
-

Zkusit to můžeš, ale to funguje jenom na W7 a asi i na WV. Handle plochy získáš třeba přes GetDesktopWindow a kolečko myši nasimuluje poslání zprávy (přes SendMessage) WM_MOUSEWHEEL s nastaveným MK_CONTROL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Změna velikosti obrázků — založil Michal Š.

Změna velikosti obrázku — založil Arlene

Změna velikosti pole — založil Martin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý