C Cykly, 5 operací – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C Cykly, 5 operací – .NET – Fórum – Programujte.comC Cykly, 5 operací – .NET – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Lukáš
~ Anonymní uživatel
297 příspěvků
15. 12. 2019   #1
-
0
-

Zdravím, dostali jsme dobrovolný úkol před testem, Pole v C. Zadání je v příloze (docx. i zdroj. kod), zeleně označeno je hotové a funkční a s červeně označeným si nevím rady. Potřeboval bych program dokončit. Děkuji za všechny rady.

Připojen obrázek.


#include <stdio.h>      
#include <stdlib.h>     
#include <time.h> 
int main()              
{      
    int i,n,s,max,min,soucet,kolik;
    float prumer;
    
    printf("Zadej pocet prvku pole n =  ");
    scanf("%d", &n);printf("\n");
    
    int p[n];  //Pole n celých čísel.
    
    //Hodnoty se náhodně vygenerují z intervalu <1,100> .
srand((unsigned) time(NULL));                              
    for (i=0;i<n;i=i+1)  
    p[i]=(rand()%100)+1;
 
// 0.                            
    //Výpis pole na řádek.
printf("Prvky pole jsou: ");  
    for (i=0;i<n;i=i+1) 
    printf("%4d",p[i]);
s=0;
// 1.
//Vypíše sudé prvky z pole
    printf("\n");printf("\n");
printf("Sude prvky pole jsou: ");
    for (i=0;i<n;i=i+1)
        if ((p[i]%2)==0) {
                     printf("%4d",p[i]);
                     s=s+1;
                 }                         
// 1.
//Určení počtu sudých prvků
    printf("\n");printf("\n");    
    printf("Pocet sudych prvku pole je %d ",s);
    printf("\n");printf("\n");
// 2.
//nalezne maximum pole
max = p[0]; 
for (i=0;i<n;i=i+1) {
                if (p[i]>max) max=p[i];
                    }
printf("Maximum pole je prvek %d\n ",max);
printf("\n");
// 2.
//určení pozice prvku
// 3.
//Rozdíl prvků z pole
    // 3.
//Průměr z prvků pole
    soucet=0;
    for (i=0;i<n;i=i+1) soucet = soucet + p[i];
    
    prumer = soucet / n;
    printf("Prumer z %d prvku pole je %.2f",n,prumer);
printf("\n");  
// 4.
//Vypíše prvky podle podmínky větší než zadaná hodnota
// 4.
//Vypíše prvky z intervalu zadané uživatelem a určí jejich počet
// 5. 
//Nalezne prvek podle zadane pozice
printf("\n");
printf("Zadej kolikaty prvek z pole chceme: ");
scanf("%d", &kolik);
printf(" %d. prvek z pole je: %d",kolik, p[kolik]);
printf("\n");
// 5.
//Výpis prvků z pole dělitelné uživatelem
 
   printf("\n");
    
    system("pause");    
    return 0;           
   }
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83cc:3a3e:3c7d:825d:a600:9641...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 12. 2019   #2
-
0
-

#1 Lukáš

2) Tak treba pozice maxima - proc si zaroven s nastavenim max neulozis nekam taky i (tj. pozici)

3) Soucet prvku umis, co je tak tezkeho na tom zmenit + na - nebo *? (mozna jeste s vlastni promennou)

4) Je to to same jako treba hledani maxima. Akorat v tomhle pripade se "max" nemeni, ale jen se vypise hodnota. To max samozrejme neni maximum, ale treba hranice (takze zase prejmenovat promennou na neco lepsiho).  Druha pulka je horsi, tam musis nacist ten interval a zvladnout podminku typu kdyz je cislo vetsi nebo rovno intervaluA a zaroven je cislo mensi nebo rovno intervaluB pak vypis cislo.

5) Uzivatel zada cislo a kdyz je zbytek po celociselnem deleni roven nule, pak je cislo delitelne tim zadanym

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.58.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
297 příspěvků
15. 12. 2019   #3
-
0
-

#2 KIIV
Chápu, ale nevím jak to zakomponovat do pole, které se pokaždé vygeneruje jinak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83cc:3a3e:4d39:2f4a:5629:67ff...–
gna
~ Anonymní uživatel
1116 příspěvků
16. 12. 2019   #4
-
0
-

#3 Lukáš
A tohle jsi jen odněkud zkopíroval? Už teď tam máš pole, jeho procházení a testování hodnot. V čem je problém? Na tom, jak se to pole generuje, vůbec nesejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 12. 2019   #5
-
0
-

#4 gna
ocividne jen nekde zkopiroval...

#3 Lukáš
pole uz mas davno vygenerovany na zacatku. Nemas to zakomponovavat do nej, ale pokazdy ho mas akorat projit pomoci loopu (coz uz tam nekolikrat je) a neco delat s jednotlivejma prvkama. Nezalezi na tom, ze se ty prvky meni nebo ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.58.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Script na operaci v registrech — založil kenanab2.01

Zamotane cykly — založil blibli

Problém - cykly — založil crAzY^

Cykly s promennymi — založil Petrr

Tkinter a cykly — založil Spectator

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý