Oracle vs EF – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Oracle vs EF – .NET – Fórum – Programujte.comOracle vs EF – .NET – Fórum – Programujte.com

 

VladislavK0
Super člen
29. 12. 2019   #1
-
0
-

Po dlouhme laborovani ze i podarilo ze vzdalene DB vygenerovat EDMX a patricne entity.

Problem vznika ve spravnem rozpoznani typu.

napr:

Sloupec: PSC->Number(5,0) se mi do entity EF vygeneroval jako short - takze PSC vetsi nez 32768 zpusobovali chybu pri konverzi

Sloupec: ObecnaData->Clob, se mi do EF vygeneroval jako string, nojo ale jako hodnota v tom sloupci je nekdy skutecne string ale jindy rozsypany caj s nejakymi BIN daty a dalsi problem na svete - konverze nefunguje správne

V referencich mam

EntityFramework v. 5.0.0.0

Oracle.ManagedDataAccess v. 4.122.18.3 aby cely program tyto assembly znal tak mam nasledujici v configu.

<system.data>
    <DbProviderFactories>
      <add name="ODP.NET, Managed Driver" invariant="Oracle.ManagedDataAccess.Client" description="Oracle Data Provider for .NET, Managed Driver"  
           type="Oracle.ManagedDataAccess.Client.OracleClientFactory, Oracle.ManagedDataAccess, Version=4.122.18.3, Culture=neutral, PublicKeyToken=89b483f429c47342" />
    </DbProviderFactories>
  </system.data>

V GAC ale diky instalaci https://www.oracle.com/database/technologies/dotnet-odacmsi-vs2017-downloads.html jeste Oracle.ManagedDataAccess.EntityFramework v. 6.12.18.3 pro EF verze 6. Toto mi ale nejde vubec pouzit no nejspis proto ze v soucasne chvily pouzivam EF5.

Pomuze prosim nekdo s objasnenim cele problematiky Oracle vs. MS a tim eliminovat nejen zde popsane chyby, tech otazniku  je v konecnem dusloedku vice. Napr jak ve studiu pracovat s EF CODE FIRST.

Cele to zkousim na VS 2017 comunity protoze pro novejsi studia jeste ze strany oracklu vydana podpora.

Diky za kazdy nazor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.87.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
30. 12. 2019   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

C++ a Oracle — založil yxcvb

Oracle DBA — založil Yety

Java - oracle — založil Leito

MySQL 2 Oracle — založil Yety

Oracle Developer — založil CGI

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý