Update položky u 3D pole – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Update položky u 3D pole – Python – Fórum – Programujte.comUpdate položky u 3D pole – Python – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
11. 1. 2020   #1
-
0
-

Ahoj,

 potřeboval bych poradit ohledně update pole. Mám 3D pole, pokud chci udělat update hodnot, pro pozice [x] a [x][y], vše funguje jak má. Ale pro pozici [x][y][z] se mi rozkopíruje do všech bloků. Nevíte někdo, co dělám špatně, případně jak dosáhnout update pouze pro 1 element.

Kód:

myList =
[

[[None, None, None, None], [None, None, None, None]], 

[[None, None, None, None], [None, None, None, None], [None, None, None, None]], 

[[None, None, None, None]]

]

myList[0] = 'c'

myList[1][0] = 'd'

myList[1][1][0] = 'e'
 

Výsledek:

[

'c',

['d', ['e', None, None, None], ['e', None, None, None]],

[['e', None, None, None]]

]

Očekávaný výsledek:

[

'c', 

['d', ['None', None, None, None], ['None', None, None, None]], 

[['e', None, None, None]]

]

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:b4b4:5f02:c8f:2b9a...–
gna
~ Anonymní uživatel
1164 příspěvků
11. 1. 2020   #2
-
0
-

Pokud ten list inicializuješ tak, jak je to tady, tak by k tomu nemělo dojít.

Předpokládám, že je to jen nějaký výpis obsahu a faktický kód, kterým to plníš, je jiný. Pak je problém v tom, že ty "podlisty" jsem ten samý objekt. Takže je nějak "odizoluj". Když ukážeš kód, tak ti ho opravím.

PS. I pak výsledek bude jiný než to očekávání, ale na to už asi přijdeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
12. 1. 2020   #3
-
0
-

Ahoj,

 chci poděkovat za rychlo reakci. Udělal jsem si simulaci bokem, kde vše fungovalo jak má. Zjistil jsem, že to bylo způsobeno deklarování globální proměnné v pomocné metodě, kterou jsem využíval. Gp jsem si ji totiž dotahoval i do main metody. Takže když jsem gp odstranil z pomocné metody a dotáhl tam hodnotu jako argument z main metody, vše funguje jak má. Nejsem si jist, v čem přesně ta chyba spočívá. Mám totiž samostatatný pyfile, kde mám tyto gp. Pokud mám vnořených více metod, občas se mi nechce protahovat proměnnou všemi, tak to zkouším takto.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:1456:d1e8:32fd:1592...–
Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
12. 1. 2020   #4
-
0
-

#3 Joker
Ahoj, tak jsem na to nepřišel. Posílám ukázku kódu. Udělal jsem si simulaci v1, kde mi to nevychází. V simulaci v2, je výsledek, který očekávám ve ve v1. Díky za pomoc.

Kód:


global_variables.py
glstStructures = ['2;3;1']

glstProcessedStructure = []

calc.py

from global_variables import *
import random

# transfer to list
def model_code_to_list(structure):
    core_list = []
    y_list = []
    z_list = [None, None, None, None]
    x_val_num = 0
    for x_val in structure.split(";"):
        for y in (x_val):
            y_list = [z_list for n in range(int(y))] #
        #
        core_list.append(y_list) # navazu na vrstvy
        x_val_num = x_val_num + 1 # pocitam vrstvy od 0
    return core_list

def PrepareStructure(model):
    for structure in model:
        vlstProcessedStructure = model_code_to_list(structure)
    return vlstProcessedStructure
#
def set_Z0(model:list, x:int, y:int):
    model[x][y][0] = random.random()
#
def get_x_count(model:list):
    res = len(model)
    return res
#
def get_y_count(model:list, y:int):
    res = len(model[y])
    return res
#
def init_Z0(model):
    for x in range(get_x_count(model)):
        for y in range(get_y_count(model, x)):
            set_Z0(model,x,y)
#
def GetCalc():
    print('v1')
    global glstStructures
    global glstProcessedStructure
    glstProcessedStructure = PrepareStructure(glstStructures)
    print(glstStructures)
    print(glstProcessedStructure)
    init_Z0(glstProcessedStructure)
    print(glstProcessedStructure)
    #
    print('v2')
    lstTest = [[[None, None, None, None], [None, None, None, None]], [[None, None, None, None], [None, None, None, None], [None, None, None, None]], [[None, None, None, None]]]
    print(lstTest)
    init_Z0(lstTest)
    print(lstTest)

Výstup:

v1
['2;3;1']
[[[None, None, None, None], [None, None, None, None]], [[None, None, None, None], [None, None, None, None], [None, None, None, None]], [[None, None, None, None]]]
[[[0.5528923455878277, None, None, None], [0.5528923455878277, None, None, None]], [[0.5528923455878277, None, None, None], [0.5528923455878277, None, None, None], [0.5528923455878277, None, None, None]], [[0.5528923455878277, None, None, None]]]

v2
[[[None, None, None, None], [None, None, None, None]], [[None, None, None, None], [None, None, None, None], [None, None, None, None]], [[None, None, None, None]]]
[[[0.2211728906012852, None, None, None], [0.5469049609999701, None, None, None]], [[0.4679316891134424, None, None, None], [0.31030164075610256, None, None, None], [0.18368361201238603, None, None, None]], [[0.05110759583922786, None, None, None]]]

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:1456:d1e8:32fd:1592...–
gna
~ Anonymní uživatel
1164 příspěvků
12. 1. 2020   #5
-
0
-

Jen jsem to narychlo proletěl, ale v model_code_to_list asi nechceš, aby všechny položky byly ten samý objekt (z_list):

# model_code_to_list
y_list = [z_list for n in range(int(y))]

Můžeš třeba explicitně vytvářet kopii pro každou položku: 

y_list = [list(z_list) for n in range(int(y))]
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
12. 1. 2020   #6
-
0
-

#5 gna
Ahoj,

 tohle mi uniklo. Hledal jsem chybu až dál. Problém vyřešen.

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:1456:d1e8:32fd:1592...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý