Jak správně vrátit projekty dle skupiny – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak správně vrátit projekty dle skupiny – MySQL – Fórum – Programujte.comJak správně vrátit projekty dle skupiny – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
jAkErCZ0
Stálý člen
14. 1. 2020   #1
-
0
-

Zdravím,
měl bych dotaz mám tabulku project
 

Připojen obrázek.

Kde je spojuji se skupinout a na ně mám také tabulku

Připojen obrázek.

A teď mám dotaz rád bych vracel všechny projekty dle skupin ale s té dané skupiny vždy jen 1 projekt

Příklad mám skupinu id 5 a ta obsahuje 4 projekty (5,17,18,19) a teď jak vytvořit dotaz tak aby mi to z té dané skupiny vrátilo vždy 1 projekt? 
Ale přitom mi to tak vrátilo u všech skupin vždy jen 1 projekt?

Jinak projekt je postavený na nette

Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.183.230.–
ondrej39+1
Věrný člen
14. 1. 2020   #2
-
0
-

#1 jAkErCZ
Při seskupování pomocí GROUP BY musíš uvést jaký způsobem se má právě jedna hodnota vzít, to si musíš určit ty. Co má být ta jedna hodnota pro každou skupinu, která tě zajímá? Chceš projekt s nejnižším id? S nejvyšším id? Nebo na to chceš mít nějaká úplně jiná pravidla?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.55.–
Inject all the dependencies!
jAkErCZ0
Stálý člen
14. 1. 2020   #3
-
0
-

#2 ondrej39
Hele je to úplně jedno klidně od nejnižšího ID projektu v té skupině.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.183.230.–
Řešení
ondrej39+1
Věrný člen
14. 1. 2020   #4
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#3 jAkErCZ
V tom případě chceš následující:

SELECT
  p.group_id AS group_id,
  MIN(p.id)  AS first_project_id
FROM
  project p
GROUP BY p.group_id
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.55.–
Inject all the dependencies!
jAkErCZ0
Stálý člen
14. 1. 2020   #5
-
0
-

#4 ondrej39
Teď jen asi hloupý dotaz jak tento sql předělám do nette?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.183.230.–
ondrej39+1
Věrný člen
14. 1. 2020   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 jAkErCZ
Tak s tím ti bohužel bude muset poradit někdo jiný. V Nette jsem nedělal ani nepamatuji, takže nevím. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.55.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Jak vrátit řetězec v c++ — založil ondy13

Jak se vrátit do menu — založil Dfire

Jak vrátit řetězec v c++ — založil ondy13

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý