Vkládání textu ze souboru do druhého souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vkládání textu ze souboru do druhého souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comVkládání textu ze souboru do druhého souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Adela1230
Duch
15. 1. 2020   #1
-
0
-

Prosím o pomoc jsem zmatená

Načítám dva soubory jeden s přísady.txt a jeden s recept.txt

Vejce

Sůl 

Pepř

Šunku

Na pánev dáme #4 osmažíme ji, až bude osmažená dáme promíchaná #1. Potom přidáme #3 a #2 a #1 můžeme podávat.

Výsledná věta má vypadat takto:

Na pánev dáme šunku osmažíme ji, až bude osmažená dáme promíchaná vejce. Potom přidáme pepř  a sůl a vejce můžeme podávat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.216.152.–
16. 1. 2020   #2
-
0
-

A otázka zní?

Má to být C nebo C++?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
16. 1. 2020   #3
-
0
-

Vypadá to na očíslované položky, ty jdou načíst jako řetězce a ukazatele na ně uložit do pole nebo použít dvourozměrné pole char. Věta pak jde načíst jako řetězec. Jde o hledání výskytu znaků v řetězci a jejich náhradu jiným obsahem. Jsou na to funkce - hledej strchr. Výsledek lze uložit do souboru nebo řetězce nebo přímo vypisovat na monitor.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Adela1230
Duch
16. 1. 2020   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
Ze začátku moc děkuji.

Načtení souborů jako řetězců jsem zvládla, jen bohužel nevím jak nálezt a později aplikovat tuto výměnu obsahu jiným obsahem. Jsem skoro úplný začátečník, nemohla bych Vás poprosit o nějaký hrubý nástřel kódu, abych si mohla zkontrolovat, kde bude chyba?

Ještě jednou děkuji 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.84.–
Adela1230
Duch
16. 1. 2020   #5
-
0
-

#2 hlucheucho
A je to v C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.84.–
16. 1. 2020   #6
-
0
-

v C++ bych použil pro řetězce std::string, pro uložení položek asi vector stringů. Pro nalezení výskytu # by mohla posloužit metoda find, pro nahrazení pak replace. Prostuduj http://www.cplusplus.com/reference/string/string/ popř zkus gůglit příklady použití zmíněných metod. 

V cyklu opakovat:

1. nalezeni výskytu # pomocí metody find
2. načíst následující číslo a přepočítat na index (indexy v poli nebo vectoru jsou od nuly)
3. pomocí indexu z pole nebo vectoru vybrat položku
4. metodou replace nahradit #číslo položkou

Použití zmíněných metod je ukázáno v příkladech, zkus je "ohnout k obrazu svému"

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý