Problem s programem na přehazování písmen (IndexOutOfRangeException) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s programem na přehazování písmen (IndexOutOfRangeException) – .NET – Fórum – Programujte.comProblem s programem na přehazování písmen (IndexOutOfRangeException) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Subto
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 10. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den

Potřeboval bych poradit proč mi program na převrácení slova vyhazuje error IndexOutOfRangeException.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows;
using System.Windows.Controls;
using System.Windows.Data;
using System.Windows.Documents;
using System.Windows.Input;
using System.Windows.Media;
using System.Windows.Media.Imaging;
using System.Windows.Navigation;
using System.Windows.Shapes;

namespace WpfApplication1
{
    /// <summary>
    /// Interaction logic for Window1.xaml
    /// </summary>
    public partial class Window1 : Window
    {
        public Window1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void butkonec_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
        {
            this.Close();
        }

        private void butprevratit_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
        {
            int delkaslova;
            string vstup;
            string vysledek = string.Empty; // bez =string.Empty to hazelo error" Error	Use of unassigned local variable 'vysledek'	D:\c#\prevracectextu\prevracec textu\prevracec textu\Window1.xaml.cs	56	39	prevracec textu
            
            int delka;
            int pismeno;           
            
            delka = 1;

            vstup = textnormal.Text;
            delkaslova = vstup.Length;           
            if (delkaslova > 20)
            {
                MessageBox.Show("Litejume ale zadaný text je moc dlouhý. Zadejte text o max. délce 20znaků.");
            }
            while (delka <= delkaslova)
            {
                pismeno=delkaslova - delka + 1; 
                vysledek= vysledek + vstup[pismeno]; // tenhle řádek to označí                
                delka = delka + 1;
            }
            if (delka > delkaslova)
            {
                textprevraceny.Text = vysledek;
            }
        }

        private void butsmazat_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
        {
            textnormal.Clear();
            textprevraceny.Clear();           
        }
    }
}

Jsem začátečník tak mně neukamenujte.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.142.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 10. 2011   #2
-
0
-

indexuje se od 0...

takze pokud mas delkaslova = 10, tak v prvnim kroku mas:

delka=1 coz je mensi nez delka slova,  pismeno = 10+1-1 => 10 indexujes ale od nuly tj. 10. znak je na indexu 9 a ty se snazis dostat na index 10

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Subto
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 KIIV
Ok diky moc nakone jsem to dal dohromady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 94 hostů

Podobná vlákna

Problém s programem — založil Straider

Problém s programem — založil selkir

Mam problem s programem — založil tomáš

Problem s nefungujicim programem — založil dragon124

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý