Bola, bude alebo nebude tu diskusia na tému SWIFT? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bola, bude alebo nebude tu diskusia na tému SWIFT? – C / C++ – Fórum – Programujte.comBola, bude alebo nebude tu diskusia na tému SWIFT? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Patricek0
Duch
6. 2. 2020   #1
-
0
-

Ospravedlňujem sa za pre vás zbytočnú tému.

Zdravím všetkých, konečne som našiel nejaké fórum kde to funguje, avšak nenašiel som zameranie na jazyk SWIFT, nevedel som kde napísať, a toto mi príde ako najviac podobný jazyk :) Tak sa chcem len opýtať, kde sa môžem pýtať ohľadom swiftu, ak je tu vôbec možnosť. Poprosím adminov nech mi tému nechajú, aspoň nech si prečítam nejaké vyjadrenie. Dlho som študoval Delphi ( Pascal ) a teraz som sa rozhodol skúsiť programovať v niečom novodobom, za každé rady kde sa dozvedieť o tomto jazyku čo najviac budem rád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.44.–
JerryM0
Věrný člen
6. 2. 2020   #2
-
0
-

#1 Patricek
Delphi pořád funguje a menuje se to "Embarcadero CodeGear RAD Studio".  Obsahuje i C++ Builder a další věci. 

https://www.embarcadero.com/products/rad-studio 

a hodí se jak pro programování mobilních tak i desktopových aplikací.

Swift jepoměrně nevej prog. jaz. Je rychlejší než Java. Asi to bylo myšleno jako náhrada Javy, no uvidíme jak se to vyvrbí. Otázka je jak moc budou chtít firmy přecházet z Javy na Swift.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:4156:12ad:3173:acb0...–
Patricek0
Duch
11. 2. 2020   #3
-
0
-

#2 JerryM
Moja ďalšia otázka je, oplatí sa skúmať skôr JAVU alebo SWIFT? Čo si myslíš? :) Nikdy som nebol komerčný "programátor" ale chcel by som sa naučiť a trošku si tým aj zarobiť. Zaujímajú ma mobilné apps a keďže mám macbook, rovno som začal na swifte. Keby mám záujem o javu, čo si pozrieť, aby to bolo multiplatformové? :) React Native som skúšal ale JavaScript ma nebaví, ani žiadne webové jazyky. Mám za sebou len Delphi a kúsok C, C# :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.23.–
JerryM0
Věrný člen
11. 2. 2020   #4
-
0
-

#3 Patricek
jako Java programátor máš univerzální použití ..... a dobrej plat :))))

jako programátor v C# se v čr asi moc neuživíš .. leda jako ASP .NEP C# ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:b829:db0c:ce4a:d007...–
Patricek0
Duch
11. 2. 2020   #5
-
0
-

#4 JerryM
Vďaka, pregooglil som pár stránok a stále neviem. Na akej platforme sa učiť javu pre Mac OS? Nevieš poradiť? :)) Veľa som naŠiel na android štúdio..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.23.–
JerryM0
Věrný člen
13. 2. 2020   #6
-
0
-

#5 Patricek
počkej co řeknou ostatní .. nicméně asi na té platformě kterou podporuje tvůj zaměstnavatel :))))

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:d487:c7a7:2800:e104...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý