Java - rekurzia – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - rekurzia – Java – Fórum – Programujte.comJava - rekurzia – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Marek
~ Anonymní uživatel
512 příspěvků
19. 2. 2020   #1
-
0
-

Zdravím, 

potrebujem poradiť s takýmto problémom. Mám vytvorenú metódu, ktorá overí, či sú všetky prvky v poli rovnaké, ak sú vráti true, ak nie vráti false. Využívam pri tom rekurziu. Problém je v tom, že pri poli s veľkým počtom prvkov sa vyhodí výnimka StackOverflowError. 

Kód vyzerá nejak takto:

public static boolean theSame(int[] p, int odIndex, int poIndex){

if(odIndex == poIndex)
  return true;

return p[odIndex] == p[odIndex+1] && theSame(p, odIndex+1, poIndex);

Existuje nejaký lepší spôsob, ktorý by sa vyhol vyhodeniu tejto výnimky, teda, aby sa tá metóda nevolala toľko veľa krát?

Ďakujem za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.96.–
gna
~ Anonymní uživatel
1114 příspěvků
19. 2. 2020   #2
-
0
-

I kdybys to nějak rozdělil, tak při větším poli zase vyčerpáš zásobník. Existuje tzv. tail call optimization, respektive tail-recursive call, který by snad Java měla umět optimalizovat, tak to můžeš zkusit, ale jinak je správné řešení prostě použít cyklus bez rekurze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1114 příspěvků
19. 2. 2020   #3
-
0
-

Tak to vypadá, že Java (JVM) TCO neumí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 2. 2020   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.40.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MilanL+1
Expert
20. 2. 2020   #5
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#1 Marek
nevhodné použití rekurzivity, při stejných hodnotách neúměrný počet vnoření > vysoká režie na rekurzivní volání jak časová tak paměťová na lokální proměnné.

jednoduchý cyklus bude několikanásobně rychlejší.

rekurzivitu bych využil až v případě rozdělení do vláken ale i tam bych si pohlídal urověň vnoření.

EDIT: pokud to opravdu potřebuješ řešit rekurzivně tak máš 2 možnosti

 - jít z obou konců zároveň  počet rekurzivních volání jde na 1/2

 - půlením tam, ale stoupá časová režie na výpočty pozic intervalů, vyhodnocování jde po větvích, max počet souběžnách vnoření = log2(n)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Marek
~ Anonymní uživatel
512 příspěvků
21. 2. 2020   #6
-
0
-

Ďakujem vám za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Problem VB a rekurzia — založil pioneer

Java SE a Java EE developer — založil Vlado

Java 3D — založil Tom

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý