Objasnění chyb ve scriptu C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Objasnění chyb ve scriptu C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comObjasnění chyb ve scriptu C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Petr
~ Anonymní uživatel
730 příspěvků
23. 2. 2020   #1
-
0
-

Ahoj, nemůžu přijít na to kde je chyba, poradí někdo?  Díky


#include <iostream>
#include <vector>
#include <string>

using namespace std;

string filesPath = "\\Users\\Petr\\Documents\\Temp";

vector<string> txt;

int i = 0;

void delfile(const string file){
          if (remove(file)) {
                    cout << "Error!";
          }
          else {
                    cout << "Success!";
          }
}

void addtxt() {
          txt.push_back("aaaaaaaaaaaaaa");
          txt.push_back("bbbbbbbbbbbbbb");
}

int main(){
          addtxt();
          delfile(filesPath + "\\" + txt[i]);
}
Chyba (aktivní) E0413 Neexistuje žádná vhodná funkce pro převod z "const std::string" na "const char *". program C:\program.cpp 14
Chyba C2664 int remove(const char *): Nejde převést argument 1 z: std::string na: const char *. program C:\program.cpp 14
Chyba C2146 Chyba syntaxe: Chybí ; před identifikátorem cout. program C:\program.cpp 14
Chyba C2429 vlastnost jazyka příkazy init-statement v if/switch vyžaduje příznak kompilátoru /std:c++17 program C:\program.cpp 14
Chyba C2059 chyba syntaxe: << program C:\program.cpp 14
Chyba C2181 neplatné else bez odpovídajícího if program C:\program
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.86.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 2. 2020   #2
-
0
-

#1 Petr
remove ocekava pole znaku, ale dostane objekt string. Nastesti existuje metoda, ktera vraci pointer na zacatek retezce. Jmenuje se c_str - jako ze z toho stringu vymlatis C string alias  const char *

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.100.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

Obsluha chyb — založil Koudis

Vyvarování chyb v C — založil anonym

Oprava chyb — založil zdenek72

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý