Zadání právě čtyř čísel oddělených mezerou v jedné řádce – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zadání právě čtyř čísel oddělených mezerou v jedné řádce – Java – Fórum – Programujte.comZadání právě čtyř čísel oddělených mezerou v jedné řádce – Java – Fórum – Programujte.com

 

Zyxx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych poradit s takovou "určitě prkotinou"... Potřeboval bych do svého programu vmáčknout část, ve které uživatel zadá přesně 4 čísla na jedné řádce a ty čtyři čísla naplní čtyři proměnné...

Nepříklad zadá: "1 25 13 74" a promněnné budou a = 1, b = 25, c = 13, d = 74; Zadaný řetězec bude obsahovat přesně 4 libovolně velká, ale nezáporná čísla.

Zatím jsem zkoušel tohle, ale nefunguje to...:

        public static void main(String[] args) {
        	Scanner sc = new Scanner(System.in);
        	System.out.println("Zadej 4 cisla: ");
        	String s = sc.next();
        	String[] st = s.split(" ");
        	int a = Integer.parseInt(st[0]);
        	int b = Integer.parseInt(st[1]);
		int c = Integer.parseInt(st[2]);
		int d = Integer.parseInt(st[3]);
...

Děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.98.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 10. 2011   #2
-
0
-

v cem to nefunguje... vesteni z kristalovy koule neni vetsinou nase silna stranka ... :)

zkousel sis treba vypsat, co mas v poli? co vlastne pomoci splitu rozdelujes?.... moznosti je nespocetne

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zyxx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 10. 2011   #3
-
0
-

#2 KIIV
No ve splitu rozděluji String s, který zadá uživatel tak, že obsahuje právě 4 čísla oddělená mezerou. Jenže naplnění int a,b,c,d nefunguje... Funguje to pro a, kde je index [0]... Takže vstup bude:

1 2 3 4

int a = 1 a pak to vypíše:

Exception in thread "main" java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.98.–
Tchibo0
Návštěvník
28. 10. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.248.–
Tchibo
Zyxx
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 10. 2011   #5
-
0
-

#4 Tchibo
Díky, už to funguje... Já věděl, že to bude nějaká blbost... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý