Export veřejné části certifikátu do .cer – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Export veřejné části certifikátu do .cer – Java – Fórum – Programujte.comExport veřejné části certifikátu do .cer – Java – Fórum – Programujte.com

J.Nejedlý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 3. 2020   #1
-
0
-

Zdravím,

momentálně se zabývám programováním eNeschopenek (dotazování na notifikace na portál ČSSZ (VREP)). Stručný princip je v tom, že vytvořím dotaz v XML s určitými daty včetně veřejné části cetifikátu (v Base64), kterým mi protistrana zašifruje odpověď a já si ji při znalosti svého privátního klíče rozšifruji.  Principiálně už mi to funguje, ale zatím tu veřejnou část certifikátu tvořím ručně. Příslušný certifikát najdu v chromu mezi osobními, dám exportovat bez privátního klíče a vyexportuju ho jako .cer soubor (X.509, Base-64 (CER)). Soubor pak ještě zedituju notepadem (odstraním '-----BEGIN CERTIFICATE-----' a '----END CERTIFICATE-----' ) a co zbude, dám do XML.  

No a tenhle postup bych potřeboval převést do Java kódu (knihovna BouncyCastle ?). Googlil jsem nějaké příklady ale zatím bez úspěchu.

Poradíte někdo? Diky, JN

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.97.–
J.Nejedlý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
13. 3. 2020   #2
-
0
-

Tak nakonec jsem to vygooglil (BouncyCastle knihovna) . The to davá přesně stejný výsledek, jako ruční export.

public static String convertCertificateToPEM(X509Certificate signedCertificate) throws IOException {
       StringWriter signedCertificatePEMDataStringWriter = new StringWriter();
       JcaPEMWriter pemWriter                            = new JcaPEMWriter(signedCertificatePEMDataStringWriter);
       pemWriter.writeObject(signedCertificate);
       pemWriter.close();
       return signedCertificatePEMDataStringWriter.toString();
   }
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.97.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý