Vypnutí konzole při trasování – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypnutí konzole při trasování – Python – Fórum – Programujte.comVypnutí konzole při trasování – Python – Fórum – Programujte.com

 

Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
14. 3. 2020   #1
-
0
-

Ahoj,

 mám program, ke kterému jsem si vytvořil trasování, které nedělá nic jiného, než zobrazí vybranou část z (
import traceback) traceback.extract_stack() pomocí print(). Trasování je v samostatné pkg.

V PyCharm mi vše funguje jak má, výstup vypadá takto:

X start
- in all
aaa
-  out all
X exit

 

Pokud ale udělám build a spustím aplikaci, zadám vstup na konzoli, tak se konzole ihned zavře. Zkusil jsem udělat jednoduchý program bez trasování, protože jsem si myslel, že problém je v buildu, ale vše funguje ok.

Výstup konzole:

X start

// konzole se zavře

Kód:

def all():

  TraceIn('in all')

  print('aaa')

  TraceOut('out all')

input('X start')

all()

input('X exit')

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:9d40:780c:f90e:20bb...–
gna
~ Anonymní uživatel
1182 příspěvků
14. 3. 2020   #2
-
0
-

Jestli to na něčem předčasně sletí, tak se typicky vypisuje chyba.

Zkus to spustit z konzole tak, ať se nevytváří nová a možná uvidíš nejaké chybové hlášení, než to skončí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
14. 3. 2020   #3
-
0
-

#2 gna
Ahoj,

 díky za info. Nejsem si jistý, zda jsem to pochopil. Když mi v PyCharm dojede program do konce se dokončením ok: Process finished with exit code 0. Koukal jsem se na to blíže a když to spustím v konzoli, tak mi to spadne v jedné metodě.. Jediné co mě napadá je to, že konzole nedokáže použít print pro něco specifického. Myslel jsem, že konzole PyCharm je totožná s klasickou konzolí :/, ale asi to tak není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:9d40:780c:f90e:20bb...–
gna
~ Anonymní uživatel
1182 příspěvků
14. 3. 2020   #4
-
0
-

A kde ti to spadne a s jakou chybou? Problém asi nebude v konzoli a printu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Joker
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 3. 2020   #5
-
0
-

#4 gna
Ahoj,

 tak už vím čím to bylo. Složky které jsem měl v adresáři při testu jsem nepřenesl do buildu.

Problém vyřešen.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:cdba:f44f:9676:e95f...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý