Rozbor kodu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozbor kodu – Python – Fórum – Programujte.comRozbor kodu – Python – Fórum – Programujte.com

 

shockwave0
Newbie
14. 3. 2020   #1
-
0
-

Ahoj u kodu jsem dal poznamku, kde cemu nerozumim a v ucebnici to nerozebiraji.

Dekuji  moc za rozbor.

-------------------------------------

kod:

n = 2574301453
count = 0
while n > 0:
digit = n % 10    -co ma za vyznam tato cas kodu
if digit == 0 or digit == 5:
count = count + 1
n = n // 10        -co dela tato cast kodu
print(count)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 3. 2020   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.135.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
shockwave0
Newbie
14. 3. 2020   #3
-
0
-

#2 z_moravec
 

digit = n % 10

# vybere z n promenne posledni cislici a v nasledujici casti kodu porovna, zda je ==0 nebo ==5

n = n // 10   

#odebere z n promenne posledni cislo

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
shockwave0
Newbie
15. 3. 2020   #4
-
0
-

#2 z_moravec
navic, funguje vam ten kod, me to hodi prazdny kurzor

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Kit+14
Guru
15. 3. 2020   #5
-
0
-

#4 shockwave
Bez správného odsazení fungovat nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.74.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
shockwave0
Newbie
15. 3. 2020   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Kit+14
Guru
15. 3. 2020   #7
-
0
-

#6 shockwave
Sedmý řádek chce o jejedno odsazení méně.

Neposílej to jako obrázek ale přes vkládání zdrojového kódu. Je to přes ikonu <?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.87.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Rozbor kodu, for loop — založil shockwave

Vysvětlení kódu — založil ingiraxo

Zakomentování kódu — založil PRojekt

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý