Pytest + Python debugger, pomoc s kodem – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pytest + Python debugger, pomoc s kodem – Python – Fórum – Programujte.comPytest + Python debugger, pomoc s kodem – Python – Fórum – Programujte.com

 

shockwave0
Newbie
23. 3. 2020   #1
-
0
-

Ahoj, jak tohohle docilili v ucebnici, ze na jednom radku maji py.test --pdb a o nekolik radku nize teprve test/calculate_test.py, dale co do tohoto souboru vlozit, aby byl vystup testu jako ten jejich. Dekuju moc

output: #test file code enclosed lower

$ py.test --pdb #if write this, will not result lines under
================================================================
= test session starts
================================================================
platform darwin -- Python 2.7.5 -- pytest-2.5.1
collected 2 items
test/calculate_test.py .F 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>> traceback
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
self = <test.calculate_test.TestCalculate
testMethod=test_add_method_returns_correct_result>
>
E
def test_add_method_returns_correct_result(self):
raise Exception()
Exception
test/calculate_test.py:11: Exception
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>> entering PDB
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>
/Users/username/workspace/python_testing/test/calculate_test.py(11)
test_add_method_returns_correct_result()
-> raise Exception()
(Pdb)


code of calculate_test.py :
import unittest
from app.calculate import Calculate

class TestCalculate(unittest.TestCase):
def setUp(self):
self.calc = Calculate()
def test_add_method_returns_correct_result(self):
"""
For this example you must remove the type restricitons placed on
the 'add' method in Calculate.
"""
print 'Hello'
self.assertEqual(4, self.calc.add(2, 2))
self.assertAlmostEquals(1, 1)
def test_add_method_raises_typeerror_if_not_ints(self):
self.assertRaises(TypeError, self.calc.add, "H", "I")
if __name__ == '__main__':
unittest.main()
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
gna
~ Anonymní uživatel
1860 příspěvků
23. 3. 2020   #2
-
0
-

Nechápu dotaz.

PyTest spouští testy a při tom vypisuje názvy těch souborů. Jasně, že budou o pár řádků níže.

V tomhle výstupu se to sekne v metodě test_add_method_returns_correct_result na řádku 11 s příkazem raise Exception().

Nejspíš k té knize bude CD nebo něco, kde budou doprovodné soubory, abys to nemusel louskat z knihy, tak ho zkus někde najít. A opět ses buď zaseknul na něčem nepodstatném, nebo to tam je vysvětleno a prostě se vrať o pár stran zpět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Pomoc s kodem — založil ask@t

Pomoc s kodem — založil Shockwave

Pomoc s kodem, subquery, ALL — založil shockwave

Exception, pomoc s kodem — založil shockwave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý