Escapovanie .. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Escapovanie .. – Java – Fórum – Programujte.comEscapovanie .. – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dindo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

Píšem semestrálku z Javy, v podstate viem ako na to, ale narazil som na problém..

Mám nasledovný kus kódu:

if(vstup=="C:/" || vstup =="c:/"){
      príkaz;
} else {
      if(vstup=="..") {
         príkazy;
      } else {
           príkaz;
        }
  }

"vstup" beriem vstup z klávesnice, ale keď zadám na klávesnici .. (dve bodky) tak sa podmienka vyhodnotí ako false, a vykoná sa až ten posledný else.
Skúšal som to v podmienke meniť na vstup=="\.." - compiler hodil chybovku, tak som ešte skúšal aj "\\.." a "\\.\\." no stále nič. Viem mi niekto poradiť, prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.44.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
29. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Dindo
V Jave neexistuje preťažovanie operátorov (okrem pár výnimiek). Pre porovnávanie objektov sa používa metóda equals a jej deriváty.

if(vstup.equalsIgnoreCase("C:/")){
  príkaz;
} 
else if(vstup.equals("..")) {
  príkazy;
} 
else {
  príkaz;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý