Pascal realizace programu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pascal realizace programu – Pascal – Fórum – Programujte.comPascal realizace programu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Jan
~ Anonymní uživatel
187 příspěvků
3. 4. 2020   #1
-
0
-

Matici MxN naplnit náhodnými čísly od 1 do 9, ulož pomocí podprogramu hodnoty průměrů jednotlivých řádků do jednorozměrného pole a pomocí funkce najdi největší průměr. Zobraz matici, pole a vypiš, ve kterém sloupci je největší hodnota průměru.

Potreboval bych pomoct s tímhle zadaním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.34.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
3. 4. 2020   #2
-
0
-

a ty si nechodil do školy ? :))))

radky x, sloupce Y

for y := 0 to 6 do
  for x := 0 to 10 do
    matice[y,x] := 1 + random(8);

max := 0;
for x := 0 to 9 do begin

    for y := 0 to 6 do begin
         soucet := soucet + matice[y,x];

    end;

   prumer_radku[x] = soucet / 7;

   if max < prumer_radku[x] then begin

     max  = prumer_radku[x];

  end

end;


  for x := 0 to 10 do
      writeln( matice[y,x] );

for y := 0 to 6 do

    prumer_radku[x]

writeln( max );

a ten pozadavek ve kterem sloupci je max. hodnota prumeru opravdu nechapu ... zbytek si dodelas sam si chytry chlapec

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:d9e:73ee:27cf:74c3...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý